Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kćerke serijskih ubica otkrile bolne detalje odrastanja sa monstrumima

Jenn Carson 1

Melissa Moore i Jenn Carson, kćerke dvojice ozloglašenih serijskih ubica, razgovarale su u BBC-jevoj emisiji “Crime Watch” o svom djetinjstvu i trenutku kada su saznale užasnu istinu o svojim očevima.

Majka dvoje dece Melissa Moore imala je 15 godina kada je otkrila da je njen otac Keith Jesperson serijski ubica, dok je Jenn Carson imala svega osam godina kada je saznala da je njen otac Michael Carson dio tandema poznatog kao “Ubice vještica iz San Franciska”.

 

melissa moore

Melissa Moore

“Bio je hranitelj i zaštitnik porodice. Bio je onakav kakav otac treba da bude”, rekla je Melissa Moore, inače, specijalni izvještač lista “Crime Watch Daily”. Ona kaže da je svoje djetinjstvo smatrala normalnim, ali da su stvari poprimile mračan tok kada je vidjela oca kako “muči životinje koje bi došle na naš posjed”.

Imala je samo pet godina kada je pet mačića objesio o konopac za sušenje veša i mučio ih sve dok nisu uginuli – ne obazirući se na vrištanje svoje kćerke.

Jednom prilikom je ekserom zakucao mačku i okretao joj glavu sve dok joj nije slomio vrat, a djeca su sve to gledala. Melissa kaže da je po njegovom izrazu lica vidjela da “uživa” u tome.

Godine 1995. Keith Jesperson je uhapšen zbog ubistva osam žena.

Melissa Moore, jedna od troje Jespersonove djece, ističe da su članovi porodice sekundarne žrtve zločina.

“Svijest o tome da je moj otac drugima nanosio bol, u meni stvara bol”, kaže ona.

Godine 2009. napisala je knjigu o ocu i nastojanjima porodice da se izbore sa užasnim saznanjem: “Poremećeni mir”.

Jesperson, koji danas ima 60 godina, bio je čuven po tome što je policiji i novinarima slao priznanja u kojima je opisivao svoje užasne zločine. Sva pisma su bila označena smajlijem, što mu je donijelo nadimak “Happy face”.

Ubijao je pretežno prostituke i beskućnice, koje je silovao prije nego što će ih zadaviti golim rukama. Sada služi kaznu doživotne robije.

JennCarson je rasla u nekonvencionalnim uslovima, ali da je bila uvjerena da živi u sasvim normalnoj porodici.

Jenn Carson

Jenn Carson

“Otac je bio kod kuće i trgovao marihuanom. Išla sam u školicu kada sam upala u neprilike. Igrali smo se “majke i kćerke” i ja sam motala džointe. Smatrala sam da je to normalno”, sjeća se ona.

Roditelji su se razveli kad je imala pet godina. Otac je zaglibio u svijet droge i oženio se ženom po imenu Suzan, koja je na Jenn djelovala zastrašujuće.

Otac i maćeha uhapšeni su 1983. zbog ubistva tri osobe. Jenn Carsonje tada imala samo osam godina.

Iz novinskih članaka, koje je našla u kući, saznala je da su žrtvi zadali 12 uboda nožem u vrat i mlatili je po glavi. Tada su počeli košmari, koji je i dan-danas muče.

Carsonova kaže da se osjećala “veoma napušteno” kada je saznala o ubistvima koja je počinio njen otac.

“Istraživala sam i otkrila da su veći izgledi da vam roditelja ubije grom nego da vam otac bude serijski ubica”, kaže ona.

Jenn Carson ima osećaj krivice zbog zločina svoga oca.

“Sjećam se da sam pomislila: ‘Ja sam kćerka đavola. Mora da sam zla’. Mislila sam da ću i ja povređivati ljude”.

Njen otac i maćeha, Michael i Suzan Carson, uhapšeni su osamdesetih godina, nakon što su ubili tri osobe koje su smatrali vješticama.

Sve je počelo 1981, kada su svoju 23-godišnju cimerku Keryn Barnes ubili u stanu u San Francisku. Prvo su je tiganjem mlatili po glavi, a zatim je izboli 13 puta, umotali u deku i sakrili tijelo u podrumu. Osuđeni su na 75 godina zatvora.