Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kids's Fest šarenom paradom obilježava Dan zaštite okoliša

Profesor Atom333

Na 14. Kid's Festu, koji će u nedjelju biti održan u Sarajevu i raznovrsnim programom omogućiti djeci i mladima da se druže, zabave i educiraju, bit će obilježen Svjetski dan zaštite okoliša, 5. juni.

Ove godine na festivalu će učestvovati i Profesor Atom, naučnik i zaljubljenik u prirodne nauke, kako bi zajedno s posjetiocima obilježio Dan zaštite okoliša, najavili su organizatori.

Kid's Fest bit će otvoren veselom i šarenom paradom. Učesnici iz cijele BiH okupit će se u 12 sati na Baščaršiji kod Sebilja. Parada kojoj će se pridružiti Profesor Atom odvijat će se centrom grada. Zvanićno otvorenje festivala najavljeno je za 13.30 sati na Trgu Alije Izetbegovića.

Organizatori pozivaju sve mališane da se pridruže i posjete UNDP kutak „Lajk za pametnu energiju”, gdje će ih dočekati Profesor Atom.

Svi posjetioci će saznati korisne načine za efikasniju upotrebu energije radi očuvanja okoliša. Za učesnike u kvizu znanja predviđene su super nagrade.

Profesor Atom je zaštitno lice kampanje „Lajk za pametnu energiju”, koja se realizira u projektu „Zeleni ekonomski razvoj” čiji je implementator u Bosni i Hercegovini Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Finansijski su ga podržali Vlada Švedske, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Ciljevi projekta su stvaranje uslova za investicije u projekte energijske efikasnosti, povećanje broja „zelenih radnih mjesta“ te doprinos razvoju tržišta što vodi ka privrednom rastu i razvoju.