Emma Coronel Aispuro

Ko je supruga najvećeg svjetskog dilera kokaina

emma2

Emma je ponijela titulu kraljice festivala, a na dan njene krunidbe, Guzman je na proslavu pobjede doveo tri benda

Emma Coronel Aispuro je 29-godišnjakinja, bivša kraljica ljepote i manekenka koja je svjetsku slavu stekla, ne hodajući po modnim pistama, već kao današnja supruga ozloglašenog mafijaškog šefa Joaquina El Chapo Guzmana.

Rođena 1989. godine u porodici koja je cijenila drogu i od nje živjela, pa je tako njen otac Ines Coronel Barreras bio poznati uzgajivač marihuane i opijuma, i sam osuđen na deset godina zatvora zbog krijumčarenja marihuane.

Poznat je pod nadimkom El Suegro (punac). Ujak joj je bio ubijeni narkobos Ignacio Coronel Villarreal, važan član Sinaloa kartela i jedan od ljudi u koje je Guzman imao najviše povjerenja.

Guzman se u Emmu zaljubio kada ju je vidi na lokalnom takmičenju ljepote u Durangu 2007. godine. Po nekim pisanjima Emma je u čast svoje kandidature na lokalnom ”Coffee and Guava Festival” morala organizirati slavlje. Emma je svoju zabavu organizirala na Sveta tri kralja, a Guzman je toga dana u grad stigao u pratnji stotine naoružanih muškaraca i javno objavio svoju namjeru da se s njom vjenča.

Vjenčanje na 18. rođendan

Imala je tada samo 17 godina, a El Chapo iskoristio je svoj utjecaj i osigurao joj pobjedu. Tada je ponijela titulu kraljice festivala, a na dan njene krunidbe, Guzman je na proslavu pobjede doveo tri benda.

 

View this post on Instagram

 

Soy de esas personas que hasta en su peor momento harían lo que fuese por hacer sonreír a quien quieren.❤️??

A post shared by Emma Coronel Aispuro (@emmacoronela) on


Tada 47-godišnjak počeo se udvarati mladoj ljepotici, koja se s njim vjenčala na svoj 18. rođendan. Od krune se morala rastati na dan vjenčanja s Guzmanom, kojeg je upoznala na proslavi koju je organizirao njen otac 2006. godine. Njihovo vjenčanje održalo se pod budnim okom naoružanih čuvara, a samo su mu rijetki mogli pristupiti.

Kad su ju pitali zbog čega se zaljubila u njega odgovorila je:

“Rekla bih da me osvojio sa svojim načinom komunikacije, i načinom na koji se odnosio prema meni, kako smo od prijatelja postali nešto više. Ljude osvaja svojim ponašanjem, uživljavanjem u uloge, načinom na koji ih tretira općenito”, rekla je u razgovoru za LA Times, piše The Sun.

 

View this post on Instagram

 

Para saber quién eres, hay que saber de dónde vienes y, después, a donde vas. #tbt

A post shared by Emma Coronel Aispuro (@emmacoronela) on


Emma je 2012. godine rodila blizance u blizini Los Angelesa, no u njihovom rodnom listu, rubrika ime oca ostala je prazna, jer je Guzmanu tada glava bila ucijenjena na pet miliona dolara.

Guzmanu se trenutno sudi za vođenje najvećeg kartela koji je u proteklih 25 godine prokrijumčario više do 155 tona kokaina u SAD. Prvi je put bio uhapšen u februaru 2014. godine, ali je iz zatvora pobjegao u julu 2015.

Na saslušanjima muža

Uhvaćen je početkom 2016. a godinu dana nakon toga izručen SAD-u. Emmi nije dozvoljeno da ga posjeti u zatvoru, ali je prisutna na svim njegovim saslušanjim prije početka suđenja i za vrijeme suđenja. Često ju se može vidjeti kako mu maše i šalje poljupce.
Tako je bilo i na sudu u Brooklynu na koji je stigla u pratnji osiguranja koji su se uz marljivu brigu o njezinoj sigurnosti, pobrinuli i da uvijek dotjerana kraljica ljepote, i dalje zadrži svoj besprijekoran izgled, kiši i vjetru unatoč.

Uzmimo za primjer fotografije objavljene prošlog mjeseca na Instagramu gdje se 29-godišnja Emma hvali rođendanskom proslavom svojih kćeri. Čitav set kakvog se ni neki manji filmovi ne bi posramili izgrađen je samo za rođendansku proslavu sedmogodišnjih blizanki. Slavljenice su dobile i veliku tortu s tri razine, a na stropu je bliještao ružičasti luster.

Emma je sve to objavila kako bi se pohvalila ogromnim bogatstvom. Nakon što je završeno suđenje njenom suprugu, ona priča kako se brine za svoju sigurnost i privatnost svoje porodice.

“Ne želim gledati kćerke po vijestima”, objavila je ona u rijetkom saopćenju za meksičke medije.

 

View this post on Instagram

 

Cumpleaños de mis princesas?‍?‍?❤️

A post shared by Emma Coronel Aispuro (@emmacoronela) on


Baš zbog toga je bilo veliko iznenađenje kad su snimke rođendana završile u javnosti. Prema pisanju New York Posta, fotograf Antonio Tizoc je ispričao kako je Emma osobno dopustila objavu priprema za rođendan blizanki. Čak i jedan od El Chapovih advokata je kazao kako ga je to iznenadilo. Usprkos molbama za malo privatnosti, ona je nastavila objavljivati svoje fotke po društvenim mrežama. Sredinom septembra je objavila golišavu fotografiju sa šljunčane plaže koje je popratila komentarom:
“Danas je divan dan. Smijte se, volite i, najvažnije, živite punim plućima jer vrijeme brzo prolazi”.

Kasnije je govorila da to doista i jesu njene fotografije, ali da ona ne koristi društvene mreže iako na Instagramu postoji nekoliko profila s njenim imenom.