Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koje će horoskopske znakove pratiti loša sreća u 2016.

prekid1211

Svakako da se čini da će možda Blizancima u ovoj, ali i naredne dvije godine, koliko Saturn bude boravio u Strijelcu, najmanje prijati utjecaji koje on bude širio.

Zbog Saturna u Strijelcu, naravno da će se upravo Strijelci, pogotovo oni rođeni u prvoj dekadi ovog znaka, kao i osobe sa naglašenim uplivom sazviježđa Strijelca, naći pred vrlo velikim životnim iskušenjima.

Ona, ipak, ne moraju nužno da imaju i loš ishod. Sve zavisi od rasporeda i položaja ključnih planeta u natalnoj karti.

Ista stvar se odnosi i na pripadnike sazviježđa Riba i Djevice, zbog kvadrata koji Saturn iz Strijelca pravi na njihovo Sunce, ali isto se primjenjuje i na Blizance zbog opozicije Saturna sa njihovim Suncem. Svakako da se čini da će možda Blizancima u ovoj, ali i naredne dve godine, koliko Saturn bude boravio u Strijelcu, najmanje prijati utjecaji koje on bude širio.

Takođe, Rakovima i Jarčevima, prve dekade jula, kao i Ovnovima u prvoj dekadi aprila i Vagama koje su rođene u prvih 10 dana oktobra, tranzit Urana kroz Ovna, donosi nagle i burne promjene na životnim poljima koja u individualnim horoskopima zahvataju Sunce i Uran.

Najteže ili, bolje reći, najburnije biće onim znakovima koji imaju istaknut Mjesec ili lične planete u Strijelcu, Blizancima, Ribama, Djevici, Ovnu, Raku, Jarcu ili Vagi.

Možda će ipak najviše patiti i biti na velikim iskušenjima Jarčevi. I to ne samo zbog njihove urođene sklonosti muci i patnji već i zbog Plutona koji je već duže vremena stacioniran u sazviježđu Jarca.

Ovo nije nepovoljan period kao onaj dok je Saturn bio u Škorpiji (od 2012. do 2015. godine), ali još jedno izvjesno vrijeme ne možete računati na to da će vas “Sunce ogrijati”.

Interesantni su horoskopi žena kojima je pored Sunca i Mjesec u Strijelcu. Jer, Jupiter u prvoj polovini ove godine pravi iz Djevice kvadrat na njihov Mjesec na kojem se u isto vrijeme nalazi i Saturn. Tako da je vrlo velika vjerovatnoća da će one u ovoj godini ostati u blagoslovljenom stanju. Svakako, ukoliko vam je naglašen Strijelac i u njemu je vladar polja novca naprimjer, sad bi mogli riješiti i svoj materijalni status, ukoliko su utjecaji pozitivnog predznaka ili se naći na rubu ponora prihvatajući nevoljno određene životne zakonitosti i usvajajući princip odricanja kao domininantnu matricu po kojoj funkcionišete u životu, ukoliko u natalu nemate baš povoljne pokazatelje u startu.