Savjeti

Koje namirnice bismo trebali izbjegavati navečer

cokolada unsplash (1)

Postoje namirnice koje svakako treba izbjegavati

Budući da se metabolizam usporava tokom spavanja, vrlo je važno prije toga unijeti neprerađene i cjelovite namirnice koje tijelo lakše pretvara u energiju. To će otežati dobijanje neželjenih kilograma.

Postoje namirnice koje svakako treba izbjegavati, a ove četiri nikako nemojte konzumirati u poslijepodnevnim i večernjim satima, piše Prvo zdravlje.

Čips

Općenito, konzumiranje čipsa i slične masne i pržene hrane vodi spadaju u nezdrave prehrambene navike, što rezultira debljanjem i negativnim učincima na zdravlje. Čips sadrži male količine vlakana, proteina i drugih hranjivih tvari, ali sadrži velike količine nezdravih trans masnih kiselina i soli.

Sladoled
Ovo je proizvod bogat jednostavnim rafiniranim ugljikohidratima, čije konzumiranje rezultira taloženjem masnoće na stomaku.

Čokoladice
Zbog male veličine, čokoladice mogu izgledati kao relativno dobra opcija za užinu ili ako poželite nešto slatko. Međutim, ako pokušavate izgubiti kilograme, ovo nije dobro rješenje jer se i mali zalogaji zbrajaju.

Bijeli hljeb
To je još jedna namirnica koju treba izbjegavati ako želite izgubiti kilograme. Zbog toga što je napravljen od prerađenih žitarica, bijeli hljeb ima malo vlakana. Neće vas zasititi kao crni hljeb od integralnog, što znači da ćete ga pojesti mnogo više.