Život i zdravlje

Koliko je lako nekome ubaciti u piće drogu za silovanje (VIDEO)

03/06/2015

Većini nas mogućnost da nam neko ubaci drogu u piće na zabavi ili u kafiću izgleda poput urbanog mita. Znamo da bi se to mogli dogoditi, ali nam se čini da je to nešto što se događa drugim ljudima negdje daleko. Vjerovatno niko tokom izlaska ni ne pomišlja da stalno kontrolira svoju čašu ili da gleda kako se piće toči pred njim.

YouTuber JoeySalads želi nam pokazati koliko smo u krivu, a naše neznanje o takvim drogama moglo bi nas skupo koštati. Ubacivanje droge u piće zapravo je puno jednostavnije nego što iko od nas misli, tvrdi Joey, koji je to i dokazao ovim videom, prenosi index.hr.

“Silovanja na spojevima su velik problem u našem društvu, a ja želim pokazati koliko je lako drogirati djevojku”, poručio je Joey na početku videa.

Otišao je u restoran, sjeo do žrtve koja nema pojma kakvi su njegovi planovi, a potom je iskoristio trenutak nepažnje i ubacio joj drogu u piće. Ona u tom trenutku nije ni slutila što joj se nalazi u čaši.

To nije uspio napraviti samo jednom nego čak tri puta, a niti jedna od djevojaka nije znala što se dogodilo dok nije gledala čašu. Joey zapravo nije ubacio ništa opasno u piće svojih žrtava, no želio je pokazati da to može. I to bez problema, dok ga baš niko ne gleda.

Ovaj video jasan je podsjetnik da je silovanje nakon drogiranja vrlo realna prijetnja, ma koliko mi mislili suprotno. Joey je pozvao sve koji su pogledali video da ga podijele dalje.

“Jedno dijeljenje može spasiti nečiji život”, poručio je Joey.

Komentari

2 Comments

  1. Benjamin

    04/06/2015 at 09:29

    Da roditelji malo bolje paze na svoju djecu do ovoga nebi ni došlo.. oduvijek je bilo da se žensko dijete ne pušta samo..

  2. Edin

    04/06/2015 at 10:10

    Još se vraca u 2-3 sata ujutro kući.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.