Život i zdravlje

Koliko prosječni parovi često imaju seks?

06/09/2018

Nema sumnje da su parovi najaktivniji tek nakon upoznavanja i upuštanja u seksualne odnose, kao i tokom perioda medenog mjeseca. Ali pravo pitanje glasi, koliko parovi upražnjuju seks kada se ugasi ona prvobitna iskra požude? Nauka ima odgovor.

Prema podacima studije koja je objavljena u magazinu Archives of Sexual Behaviour, parovi koji su u braku i žive zajedno imaju oko 51 seksualni odnos tokom godine, drugim riječima u proseku jednom sedmično.

U poređenju sa ranijim podacima koji otkrivaju da odrasla osoba u prosjeku ima 54 seksualna odnosa godišnje, ti rezultati su prilično slični.

Međutim, interesantno je to da statistike bilježe pad seksualne aktivnosti predhodnih nekoliko godina u odnosu na period između 2000. i 2004. godine, i to za čitavih devet seksualnih odnosa manje.

“Danas postoji mnogo više načina da provedemo slobodno vreme kod kuće”, kaže autorka studije i prefesorica psihologije Jean Twenge sa Univerziteta San Diego.

Druga starija istraživanja su potvrdila ova razmišljanja. Naučna studija sa Univerziteta Chicago otkrila je da gotovo trećina parova ima seks dva ili tri puta sedmično, dok polovina njih kaže da imaju seksualne odnose par puta mjesečno.

U međuvremenu, jedno otkriće publikovano u specijalizovanom časopisu Social Psychological and Personality Science, sugeriše da više nije nužno i bolje kada je riječ o seksu. I dok se parovi koji imaju seks jednom sedmično osjećaju sretnije, s druge strane parovi koji uspijevaju da imaju više seksa tokom sedmice, nisu nužno sretniji od ovih prvih.

Ovi horoskopski znakovi su najlošiji u seksu

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.