Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Represent Communications

Konkurs za najbolju istraživačku novinarsku priču o dijabetesu

dijabetes-inz01

Proglašenje pobjednika će biti obavljeno 22. decembra, a nagrada dobitniku/ici će biti uručena najkasnije 30 dana od dana proglašenja

Agencija Represent Communications BiH objavljuje Konkurs za dostavljanje radova za izbor najbolje istraživačke novinarske priče o temi dijabetesa u Bosni i Hercegovini.

Ovim konkursom cilj nam je upoznati javnost o životu osoba oboljelih od dijabetesa i izazovima s kojima se susreću pri liječenju u našoj zemlji.

Konkurs za najbolju objavljenu novinarsku priču u printu, na webu, te kao radio ili TV prilog, će trajati od 28. novembra do 15. decembra 2022. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti autori/ce novinarskih radova objavljenih u medijima u BiH u navedenom periodu, a pobjedničku priču će odabrati tročlana komisija. Autor/ica nagrađene priče će osvojiti laptop.

Originalni članci/prilozi moraju imati potpis autora/ice i po sadržaju se moraju odnositi na temu iz oblasti dijabetesa.

Priče mogu biti napravljene kao:

– razgovor sa jednom ili više osoba koje žive sa dijabetesom,

– razgovor sa doktorom/ima i njihovi savjeti,

– priče o problemima sa kojima se suočavaju osobe sa dijabetesom,

– sve zajedno.

Moguće je dostaviti više od jedne medijske priče koja je objavljena, a koja ispunjava uslove konkursa. Svi autori/ce imaju jednaka prava učešća, bez obzira na to o kakvom se formatu radi.
Prijava treba sadržavati podatke o autoru/ici i link na objavljeni rad, a prijave treba dostaviti na e-mail info@represent.co.ba sa naslovom “Za nagradni konkurs” do 15. decembra 2022. godine.

Proglašenje pobjednika će biti obavljeno 22. decembra, a nagrada dobitniku/ici će biti uručena najkasnije 30 dana od dana proglašenja.