Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konobarica odgovorila ljubomornoj tek udatoj ženi

par-konobarica

Konobarica Jessica Morris posluživala je tek vjenčani par na kraju njihovog medenog mjeseca u restoranu brze hrane Freebirds world Burrito u gradu Allenu, Teksas. Nakon što im je ostavila račun, ubrzo je vidjela da je umjesto napojnice ostavljena kratka poruka.

Jessica i njen suprug Travis (na fotografiji) bili su šokirani kad su vidjeli šta joj je napisala mladenka, te su to odlučili objaviti na Facebooku, kao i svoj odgovor.

A, evo što je napisala Jessica:

“Iako inače ne objavljujem slične poruke, ovo se mora pokazati. Dijelom jer je poruka histerična, a dijelom jer me uvrijedila.

Četvero ljudi sjelo je za stol te večeri kad su mi rekli da slave medeni mjesec, na što sam im odgovorila: Oh, i ja sam se vjenčala prošli mjesec, čestitam. Pretpostavila sam da su me čuli i nastavila s uobičajenim pitanjima: Šta želite naručiti…

Svako ko je konobario zna da je to vrlo lijep posao. Da bi dobio novac, moraš biti pristojan i pokazati svoju osobnost. A, kao što znate, ja sam lijepa, sarkastična guzica na najljepši mogući način. Naravno da sam se potrudila da se to i osjeti, za svakim stolom o kojem vodim brigu.

I tako su ta gospođa Jenny i njen suprug naručili i pitali me kako se zovem. Odgovorila sam Jessica, na što su oni rekli: “Oh, ne sviđa nam se to ime. Možemo li te zvati Jess?” na što sam se nasmijala i rekla: ”Da, možete me zvati kako god želite. Odazvat ću se i na šupak (asshole)”, na što se njen suprug počeo smijati i nazivati me tim nazivom sve vrijeme dok sam ih posluživala.

poruka-konobarica

Pretpostavila sam da je sve u redu jer su se sve vrijeme smijali i dobro zabavljali. Nakon što sam im ostavila račun, pozdravila sam ih. Po povratku, na jednom računu bilo je 4 dolara napojnice, a na drugome mi je Jenny ostavila poruku. Smatrala je da ne zaslužujem napojnicu, a u poruci je pisalo: “On je moj muž, nađi si svoga. Sretno!”

I još mi je uzela jedinu olovku koju sam imala, i to je učinila svjesno jer sam bila napomenula da imam samo jednu.

E, pa draga Jenny, želim da znaš da je konobar koji je posluživao stolove nasuprot vašem moj suprug. Kojeg sam pronašla sama i izgleda bolje nego tvoj. I vodio me na krstarenje, a ne na večeru. On se nikada prema meni ne bi ponašao tako da se uz njega osjećam nesigurno kao ti, pa da moram vrijeđati konobaricu i hraniti svoj ego.

Svejedno, daću ti životni savjet: tvoja nesigurnost slama mi srce. Imaj dostojanstva i vjere u sebe i svoju vezu sa svojim suprugom kako ne bi morala ponižavati druge da se bolje osjećaš. Pogotovo ako je riječ o konobarici koja živi od napojnica kako bi sa suprugom mogla plaćati režije. I nadam se da ti se sviđa olovka, to je moj dar tebi. Od mladenke, mladenki.

P.S. I moj muž ti šalje poruku. Kaže da idući put možete sjesti za njegov stol pa nećeš morati brinuti o tome flertuje li ti muž s konobaricom. Možda ćeš njegov prsten uočiti prije nego moj.”