Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velikodušna mušterija

Konobarica se počela tresti kad je vidjela koliki bakšiš je dobila

Jennifer-Navaria

“Pogledala sam u račun i pomislila sam da je ostavio 50 dolara što je za račun od 157 dolara jako lijepo. No, onda sam ponovo pogledala i počela sam se tresti”

Jennifer Navaria radi u restoranu Seaglass u Salisburyju. Tamo je u subotu navečer došao poznati milijarder Ernie Boch.

Napravio je račun od 157 dolara, a uz njega je ostavio bakšiš od čak 5000 dolara, odnosno skoro 9.000 KM, piše Newsweek.

– To je jedna od onih stvari za koje misliš da se nikada neće dogoditi tebi iako o tome čitaš godinama – rekla je konobarica.

– Pogledala sam u račun i pomislila sam da je ostavio 50 dolara što je za račun od 157 dolara jako lijepo. No, onda sam ponovo pogledala i počela sam se tresti – dodala je.

S ostavljanjem velikih napojnica počeo je pjevač i glumac Donnie Wahlberg koji je u novogodišnjoj noći na račun od 78 dolara ostavio bakšiš od 2.020 dolara.

Njegova supruga objavila je to na Twitteru i pokrenula izazov. Izazov je prihvatio Ernie Boch Jr. i podigao ga na viši nivo.

Ernie Boch Jr.

– Konobarice i konobari su divni ljudi. Pogodilo me to. Ne znam šta je bilo, no osjećao sam da je to jedna predivna osoba. Zato sam to učinio – ispričao je milijarder, inače direktor kompanije Boch Enterprises.