Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sahrana

Kraljica će ispuniti jednu od posljednjih želja princa Philipa

phillip

Land Rover bio je jedan od Philipovih omiljenih proizvođača automobila

Sanduk princa Philipa bit će prevezen u posebno modificiranom Land Roveru, koji je on sam pomogao dizajnirati. Želio je da ga prevezu u Windsor, gdje će vječno počivati.

Kraljica je odlučila uslišiti jednu od posljednjih želja princa Philipa neposredno prije sprovoda, kad će njegov lijes prevesti u stražnjem dijelu Land Rovera koji je pomogao dizajnirati.

To je prigodna počast 99-godišnjem vojvodi od Edinburgha koji je bio poznat po svojim praktičnim vještinama i trajnom zanimanju za dizajn i inženjering.

Izvori kažu da je princ Philip kraljici često govorio tokom razgovara o svom sprovodu da želi da mu se tijelo ‘ubaci’ u stražnji dio Land Rovera i ‘odveze u Windsor’ piše britanski Mirror.

Land Rover bio je jedan od Philipovih omiljenih proizvođača automobila. Namjenski proizveden Land Rover koji će se koristiti tokom subotnje povorke posebno je modificiran za nošenje sanduka.

– Samo me zabijte u zadnji dio Land Rovera i odvezite me do Windsora – rekao je jednom kraljici dok su razgovarali o njegovoj sahrani.

Kraljica je dala konačno odobrenje za pogrebne planove pod kodnim nazivom Forth Bridge. Kao i za smrt kraljice, postoji tačno definisan protokol za sve u državi, u kojem se detaljno iznosi redoslijed događaja.

Mjesta na kojima će se moći ostavljati cvijeće također će biti navedeno u listi protokola.

Na web stranicama bit će fotografija princa Philipa i objašnjenja koja će ljudima pomoći da pronađu knjige sućuti, crkvene usluge, cvijeće i postave svoje zastave.

Sprovod princa Philipa vjerovatno će se održati u kapeli St. George u dvorcu Windsor, dok će tijelo biti pokopano u vrtovima Frogmore. Zbog engleskih epidemioloških mjera dopušteno je prisustvo samo 30 gostiju.