Život i zdravlje

sahrana

Kraljica će ispuniti jednu od posljednjih želja princa Philipa

12/04/2021

Land Rover bio je jedan od Philipovih omiljenih proizvođača automobila

Sanduk princa Philipa bit će prevezen u posebno modificiranom Land Roveru, koji je on sam pomogao dizajnirati. Želio je da ga prevezu u Windsor, gdje će vječno počivati.

Kraljica je odlučila uslišiti jednu od posljednjih želja princa Philipa neposredno prije sprovoda, kad će njegov lijes prevesti u stražnjem dijelu Land Rovera koji je pomogao dizajnirati.

To je prigodna počast 99-godišnjem vojvodi od Edinburgha koji je bio poznat po svojim praktičnim vještinama i trajnom zanimanju za dizajn i inženjering.

Izvori kažu da je princ Philip kraljici često govorio tokom razgovara o svom sprovodu da želi da mu se tijelo ‘ubaci’ u stražnji dio Land Rovera i ‘odveze u Windsor’ piše britanski Mirror.

Land Rover bio je jedan od Philipovih omiljenih proizvođača automobila. Namjenski proizveden Land Rover koji će se koristiti tokom subotnje povorke posebno je modificiran za nošenje sanduka.

– Samo me zabijte u zadnji dio Land Rovera i odvezite me do Windsora – rekao je jednom kraljici dok su razgovarali o njegovoj sahrani.

Kraljica je dala konačno odobrenje za pogrebne planove pod kodnim nazivom Forth Bridge. Kao i za smrt kraljice, postoji tačno definisan protokol za sve u državi, u kojem se detaljno iznosi redoslijed događaja.

Mjesta na kojima će se moći ostavljati cvijeće također će biti navedeno u listi protokola.

Na web stranicama bit će fotografija princa Philipa i objašnjenja koja će ljudima pomoći da pronađu knjige sućuti, crkvene usluge, cvijeće i postave svoje zastave.

Sprovod princa Philipa vjerovatno će se održati u kapeli St. George u dvorcu Windsor, dok će tijelo biti pokopano u vrtovima Frogmore. Zbog engleskih epidemioloških mjera dopušteno je prisustvo samo 30 gostiju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.