Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jason Collier

Krivotvorio dokumente za poništenje braka i pokazivao ih djevojkama s kojima se zabavljao

jason (1)

Istraga je provedena nakon sumnji djevojke koja ga je optužila da živi “dvostrukim/trostrukim životom”

Šef policije u Teksasu uhapšen je prošle sedmice zbog navodnog krivotvorenja papira za poništenje braka, a žena koja je bila u vezi s njim kaže da je to napravio kako bi je uvjerio da je samac i nastavio vezu.

Jasona Colliera (41) priveli su Texas Rangersi 26. januara nakon što je okružno tužiteljstvo okruga Hutchinson zatražilo da provedu kriminalističku istragu protiv bivšeg šefa policije Stinnetta, prenosi magazin People.

Collier je navodno poslao SMS poruku žrtvi s priloženim lažiranim dokumentima, prema izvorima iz policije američkog tabloida.

Collier je uhapšen 28. januara pod optužbom za miješanje u vladine podatke s namjerom prevare. Zadržan je u zatvoru okruga Hutchinson i određena mu je jamčevima od 10.000 dolara.

Collier je u međuvremenu ponudio ostavku i ona je prihvaćena. Istraga je provedena nakon sumnji djevojke koja ga je optužila da živi “dvostrukim/trostrukim životom”.

“Bila sam njegova djevojka do jučer”, napisala je žena na Facebooku. “Lagao mi je i pokazao mi je lažne dokumente o poništenju braka, kad sam saznala da je oženjen. Jučer sam saznala i za njegovu drugu djevojku, Kristi”, nastavila je. “Lagao je nama i našoj djeci i obje nas je tražio da se udamo za njega. Loš je predstavnik vašeg grada”, dodala je.

Žena je rekla kako je saznala da joj je dečko u braku nakon što je podijelila fotografiju s njim i javila joj se prijateljica na Facebooku s upozorenjem.

“Rekla mi je da je prijateljica na Facebooku s njegovom ženom. Bila sam potpuno šokirana”, kazala je.

Kad se suočila s Collierom, on je obećao poništiti brak, a zatim joj pokazao lažne dokumente. Kaže i kako je nakon hapšenja naučio svoju lekciju.

Dodala je da mu je vjerovala zbog njegove pozicije šefa policije, zbog koje joj se činilo da je uzorna i poštena osoba, kako se i predstavljao. No navodno je imao čak 2 supruge, tri zaručnice i petnaest djevojaka koje nisu znale jedna za drugu.

Pravna kompanija koja predstavlja Collierovu suprugu kaže kako je ona podnijela zahtjev za razvod 1. februara, dok on nije bio dostupan za komentar.