Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krokodil zgrabio kupača, pa vratio njegovo beživotno tijelo

tijelo

Nestali muškarac, identificiran kao Syarifuddin (41) kupao se sa svojim prijateljima u rijeci kada je golemi krokodil nasrnuo na njega i povukao ga ispod vode u indonezijskom gradu Berau u utorak poslijepodne.

Očajni rođaci pretražili su područje uzduž i poprijeko no nisu ga pronašli. Pronaći ga nije uspjela niti policija pa su pretpostavili su da ga je zvijer povukla u dubine rijeke Lempake.

Mještani su potom kontaktirali crnog maga koji je potom bacio čaroliju kako bi se Syarifuddin vratio živ. Nevjerovatno, ali njegovo tijelo pojavilo se u srijedu ujutro.

Krokodil je snimljen kako se kreće prema obali s golim tijelom u zubima, a gomila se okupila užasnuta jezivim prizorom.

Tada je samo ispustio beživotno, ali čitavo tijelo iz čeljusti, što je navelo mještane da zaključe kako je krokodil, koji može narasti i do 5.2 metara, zapravo čuvao tijelo žrtve od ostalih predatora.

Prijatelj Andi Resmin koji je vidio kada je krokodil ugrabio Syarifuddina kazao je: – Bio je u vodi i krokodil je skočio i odnio ga.

https://www.youtube.com/watch?v=a1a4lW8NS_U

Mještanin Eet kazao je da postoji mit koji tvrdi da će svi koji se kupaju s odjećom u rijeci proći neozlijeđeno, no oni koji se kupaju goli iskusit će krokodilski napad.

Syarifuddin je pronađen mrtav s ozljedama na desnoj strani rebara.

Policijski inspektor Talisayan Faisal Hamid koji je istraživao slučaj kazao je kako je kako je najbitnije da je tijelo pronađeno, a mještani su sada u lovu na krokodila koji je napao čovjeka.