Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kupila blizanke za 18.000 KM, danas ih moli da posjete umirućeg oca (FOTO)

blizanke_naslovna

Britanka koja je kupila blizance preko interneta za 8.200 funti, odnosno oko 18.000 KM, moli ih da stupe u kontakt jer njen umirući bivši muž ima veliku želju da ih vidi prije smrti, piše Daily Mail.

Judith Kilshaw finansijski je krahirala zajedno s partnerom Alanom nakon iscrpne pravne bitke kako bi usvojila Kiaru i Keyaru Wecke, blizanke koje je kupila putem interneta.

Za Daily Mail je kazala kako se Alan danas bori za život, a jedan od najvećih želja mu je da vidi blizanke koje su se nakon neuspjele pravne bitke vratile u Sjedinjene Američke Države.

Djevojke su nakon povratka u SAD usvojili novi roditelji, a danas su 18-godišnjakinje uspješne studentice društvenih nauka.

Judith ih još uvijek smatra dijelom porodice. Nedostaju joj, ali joj je drago što su sretne sa svojim posvojiteljima u Americi.

Judith i Alan sa blizankama 2001.

“Kad bi došle da vide Alana prije smrti, to bi bila divna gesta, mada sumnjam u to. Ali da žele, mogle bi to učiniti”, kazala je Judith i dodala kako bi bilo lijepo da sestre izraze neki oblik zahvalnosti porodici koja im je barem pokušala pomoći.

Judith kaže kako je bila spremna učiniti sve za njih, ali nije dobila priliku.

Blizanke rođene u saveznoj državi Missouri imale su svega šest mjeseci kad ih je porodica Kilshaw iz sjevernog Velsa pokušala kupiti za 8.200 funti.

Dogovor je bio postignut, a onda se pojavila informacija da je par iz Kalifornije već usvojio sestre putem agencije. Za sve je bila kriva prevara njihove biološke majke.

Blizanke sa prvobitnim usvojiteljima u SAD-u

Umiješao se i FBI koji je pokrenuo međunarodnu pravnu bitku koja je dala skrbništvo nad djecom trećoj porodici.

Judith i Alan pojavili su se u TV emisiji koja je izazvala burnu reakciju javnosti a u kojoj su tvrdili da bi blizanke imali bolji život u Britaniji.

Par se razveo 2009. godine. Alan, tad 55-godišnjak, nije se protivio novom braku svoje bivše supruge sa 13 godina mlađim Stephenom, a čak je prisustvovao njihovom vjenčanju te je “predao mladu” novom suprugu.

Judith i Stephen još uvijek su zajedno.