Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Essex

Kupila čarape, pa se neugodno iznenadila onim što je pronašla u njima

carape444

Istaknuo je da policija sarađuje s Primarkom, koji obavlja razgovore s dobavljačima kako bi doznao više informacija

Jedna je žena u čarapama koje je kupila u trgovini poznatog britanskog brenda Primark u Essexu pronašla ljudsku kost, javlja Sky News.

Policija je izvijestila da kost koju je žena našla 10. decembra, nije posljedica nedavne povrede, a o svemu su obaviješteni i nadležni u popularnom trgovačkom lancu.

“Detektivi istražuju slučaj pronađene kosti u čarapi za koju se vjeruje da je ljudska. Pronađena kost nije posljedica nedavne povrede, na njoj nisu pronađeni koža i ostala tkiva”, rekao je glasnogovornik policije dodavši da se istražuje kome bi kost mogla pripadati.

Istaknuo je da policija sarađuje s Primarkom, koji obavlja razgovore s dobavljačima kako bi doznao više informacija.

Bez dodatnih ispitivanja, policija ne može sa sigurnošću odrediti starost i porijeklo kosti. Iz Primarka su, pak, poručili da ju je vjerovatno neko ugurao u čarapu te su se izvinili ženi koja je kupila čarape za stres koji je doživjela.

“Primark ovu situaciju shvata ozbiljno i već provodimo istragu u tvornici dobavljača koji proizvodi ove čarape”, rekao je glasnogovornik kompanije dodavši da nema indicija da je kost u čarapi završila u tvornici pa sumnjaju da ju je nepoznata osoba ubacila u nju iz samo njoj znanih razloga.