Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Humana misija

Kupite simpatičnu Bubamaru Tačkicu i pružite podršku djeci oboljeloj od raka

bubamara tackica
C

Bubamara Tačkica, taj specijalni prijatelj Zumića, u prodaji je u Konzum i Mercator prodavnicama (po cijeni 11,95) KM do 6. novembra ili do isteka zaliha

Bubamara Tačkica stigla je u Konzum i Mercator prodavnice, pridružila se ekipi veselih pčelica Zumića na radost mališana širom BiH među kojima vlada euforija za tim simpatičnim plišanim igračkama.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, Bubamara Tačkica posebna je zbog svoje humane misije te uvođenjem tog posebnog lika započinje društveno-odgovorni segment projekta Zumići, čiji je cilj pružiti podršku oboljelim mališanima koji vode tešku bitku za ozdravljenje i pokazati im da nisu sami.

Predstavljanje Bubamare Tačkice upriličeno je u Mercator centru Ložionička u Sarajevu, uz druženje sa mališanima kojima značajnu podršku u procesu izliječenja pruža Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’, a druženju su se pridružili mnogobrojni kupci sa svojim mališanima.

– Svi zajedno možemo pomoći i upravo su iz tog razloga kompanije Konzum i Mercator pokrenule taj projekt putem kojeg će 1 KM, od svake prodate plišane igračke Bubamare Tačkice, donirati Udruženju ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ – ističe se.

Kako je kazao predsjednik Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ Fikret Kubat, Konzum i Mercator su tu uvijek, pravi prijatelji djece oboljele od raka i njihovih porodica.

– Sve što zajednički radimo ne želimo više nazivati ni projektima, jer nama naša djeca nisu projekt. Za nas su oni naša djeca i radimo sve što je u našoj moći da ih nasmijemo, razveselimo, oraspoložimo, ali i da zajedničkim snagama napravimo promjenu u danima kad je oni najviše trebaju. Upravo su Zumići donijeli sve to. Stoga osjećamo potrebu da zahvalimo prijateljima iz Konzuma i Mercatora što su i ovaj put mislili na našu djecu, što su donijeli osmijehe na njihova lica, popravili njihov dan, ali i što će sredstva koja prikupimo donijeti promjenu u njihovim životima. Stoga pozivamo sve građane velikog srca, a dosad su pokazali da je i više nego veliko, da podrže tu akciju, ali i zajedno sa nama donesu osmijehe na lica djece kojima su upravo osmijesi osnova u borbi protiv strašnog neprijatelja – izjavio je Kubat.

Bubamara Tačkica, taj specijalni prijatelj Zumića, u prodaji je u Konzum i Mercator prodavnicama (po cijeni 11,95) KM do 6. novembra ili do isteka zaliha. Konzum i Mercator uručit će donaciju Udruženju ‘Srce za djecu oboljelu od raka’, po završetku projekta Zumići.

Haris Arnautović kaže da su se u Konzumu i Mercatoru opredijelili da budu prijatelji Udruženju ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i to čine nizom projekata koje su dosad realizovali.

– Pozivamo kupce da se uključe i daju doprinos. Vjerujem da će njihov odaziv biti značajan kao i dosad. Prošle godine smo, u sklopu dječijeg loyalty programa Morsovci, od prodaje specijalnog lika Delfine Nine donirali oko 7.500 KM tom udruženju. Nadamo se da će ove godine taj iznos biti i veći, te da ćemo zajedno i ovaj put pokazati humanost i pružiti podršku oboljelim mališanima i Udruženju ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ – izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma i Mercatora.