Život i zdravlje

slučaj u hrvatskoj

Liječnica: Čovjek je imao okupljanje za rođendan, umro je četiri dana poslije

19/11/2020

"Svaki dan u bolnicu primamo više pacijenata nego što ih otpuštamo, a problem je tim veći što primamo teške oblike bolesti"

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić upozorila je na ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi zdravstveni sistem. Napominje kako se u posljednje dvije sedmice bilježi stopostotni porast broja pozitivnih pacijenata.

– Svaki dan u bolnicu primamo više pacijenata nego što ih otpuštamo, a problem je tim veći što primamo teške oblike bolesti i što dolazi sve više mlađih pacijenata koji zahtijevaju dugotrajno liječenje – rekla je Renata Čulinović Čaić za hrvatski RTL i dodala:

– Linearni porast koji mi bilježimo nama radi problema, jer nam se gomila sve više i više pacijenata koji traže intenzivno liječenje. Ovog trenutka u bolnici imamo 98 pacijenata, a osigurano je za sada 102 kreveta.

Međimurski doktori ranije su objavili saopćenje u kojem traže striktno poštivanje mjera, kao i strogu kontrolu.

– Po potrebi, ako će biti ozbiljna situacija, zalažemo se i za kažnjavanje zbog nenošenja maski. Treba organizovati rad od kuće svima za koje je to moguće, srednjoškolci online nastavu, kontrolu u trgovačkim centrima, u dućane postaviti zaštitare koji će brojati koliko kupaca ima, ograničenje obiteljskih okupljanja, jer prije neki dan je jedan gospodin imao okupljanje za rođendan, a četiri dana nakon toga je bio mrtav – rekla je čakovečka liječnica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.