Život i zdravlje

usporedbe cijena

Ljetovanje u Crnoj Gori daleko jeftinije nego u Hrvatskoj

04/08/2022
Foto: Fokus.ba

Cijena noćenja u hotelu s doručkom, ovisno o kategoriji, u ljetnoj sezoni kreće se već od 20 eura u Baru i Ulcinju, 22 eura u Herceg Novom, 30 eura u Tivtu i Budvi, do 50 eura u Kotoru

Za one koji planiraju ovo ljeto provesti u Crnoj Gori, iz Nacionalne turističke organizacije naveli su za Novu.rs cijene smještaja u najpopularnijim turističkim centrima na obali.

Iako dijele isto more i vrlo sličan izgled obale, ljetovanje u susjednoj Crnoj Gori daleko je jeftinije nego u Hrvatskoj.

Cijena noćenja u hotelu s doručkom, ovisno o kategoriji, u ljetnoj sezoni kreće se već od 20 eura u Baru i Ulcinju, 22 eura u Herceg Novom, 30 eura u Tivtu i Budvi, do 50 eura u Kotoru.

Mnogi hoteli pružaju brojne pogodnosti, pa između ostalog, i popuste za djecu do 14 godina, besplatan boravak za djecu do četiri godine, popuste prema dužini rezervacije, poručuju iz crnogorske Nacionalne turističke organizacije.

Povoljan je, kažu, i privatni smještaj koji se kreće od osam eura za noć u Herceg Novom do 20 eura u Kotoru.

Iz rečenog se vrlo lako može zaključiti kako prosječan hrvatski građanin bez puno muke može sebi priuštiti sedam dana odmora u Crnoj Gori, gdje se šest noćenja za dvije osobe u privatnom smještaju može pronaći za cijenu već od 1.500 kuna (nešto više od 390 KM) do oko 3.500 kuna (oko 912 KM).

U Hrvatskoj su te cifre daleko veće. Prema onome što je dostupno na stranici Booking.com, ako bismo naredne sedmice željeli otići, naprimjer, bilo gdje u Dalmaciji u privatni smještaj, cijena za šest noćenja za dvije osobe rijetko gdje se može naći za manje od 2.000 kuna (nešto više od 520 KM). I to je uglavnom riječ o apartmanima koji su udaljeni od mora i nemaju vanjski bazen.

No, nađe se tu i tamo iznimka pa se tako može naći i ponuda od šest noćenja za dvije osobe po cijeni od 1.800 kuna (oko 469 KM). Riječ je o jednom mjestu na otoku Korčuli, što je iznenađujuće budući da je Korčula ove godine hit destinacija nakon što je proglašena petim najljepšim otokom na svijetu.

Nađe se na stranici Booking.com i jeftinijih smještaja uz hrvatsku obalu. Tako za manje od 1.000 kuna (260 KM) dvije odrasle osobe mogu kampirati sedam dana u dalmatinskom zaleđu, a za taj iznos mogu provesti šest noći i u studio apartmanu, ali u istoj sobi sa sedam drugih osoba koje dijele zajednički toalet, piše Morski HR.

Komentari

Autor: N1

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.