Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Ljetovanje uveliko traje, a vi ne znate pravilo dva prsta?

21/07/2015

Ljetovanje tek što je počelo, a vi već morate da kupite novu kremu za zaštitu od sunca? Ili ste gotovo sigurni da ste se dobro namazali, a ipak ste crveni kao rak?

Nije ni čudo što vam se to dešava, jer istraživanja pokazuju da samo 15 posto ljudi namaže kremu za sunčanje kako treba i u optimalnoj količini.

Da više ne bismo lutali i bacali pare na skupe kreme i, još gore, uništavali kožu samo zato što nespretno rukujemo ovim preparatima, stručnjaci otkrivaju koliko nam tačno kreme treba za punu zaštitu od sunca.

I evo prilično preciznog odgovora.

Jedna doza za mazanje jeste ona količina kreme koja staje između kažiprsta i srednjeg prsta u čitavoj dužini spoja dva prsta.

Pored pravila dva prsta, znajte i da kreme s visokim zaštitnim faktorom, SPF 30 i više, ako su pravilno nanijete, pružaju otprilike dva sata zaštite. Kad to vrijeme prođe, treba ponovo da se namažete, kao, uostalom, i svaki put kad izađete iz vode.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.