Život i zdravlje

Ljudi čekaju u redu po dva sata da naruče kafu

09/09/2018

Samo dva dana nakon što je otvoren, Starbucks u Milanu osvojio je srca građana i turista koji čekaju i po dva sata samo da uđu i naruče kafu. Ispred Starbucksa koji je proglašen najljepšim na svijetu proteže se 300 metara dug red, koji se ni u jednom trenu ne smanjuje.

“U petak je padala kiša, a u subotu je sunčano. No inače je scena identična oba dana”, rekli su svjedoci.

Starbucks Reserve Roastery u prelijepoj palači Palazzo Delle Poste na Piazzi Cordusio najposjećenija je lokacija u Milanu otkako je otvoren 7. septembra. Iako za kafu i kapučino čekaju i po dva sata, Italijani se žale da su njihove cijene previsoke.

“Dva sata u redu za kafu u Starbucksu. Ne bih ni da mi plate. Bez riječi sam”, komentirao je Matteo Salvini, italijanski ministar unutarnjih poslova, rođen u Milanu.

 

View this post on Instagram

 

#starbucksmilano #starbucks #roastery @starbucksreserve_mil #waiting #line

A post shared by Tony Bulldog (@tony_87ct) on


Starbucks Reserve Roastery, koji je pržionica, kafić, bar i trgovina, prostire se na 2000 metara kvadratnih, a u njemu radi čak 300 ljudi.

Starbucks u Milanu je jedna od tri Reserve Roasteries na svijetu, a ostale dvije nalaze se u Šangaju i Seattleu. Kasnije ove godine jedna će se otvoriti u New Yorku, a potom u Tokiju i Chicagu 2019. One su ušminkanije od običnih Starbucksa i mušterije u njima provode četiri puta više vremena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.