Život i zdravlje

Cilj svjetsko tržište

Lukas Podolski lancem doner kebab restorana osvaja Njemačku

01/07/2021

Na svečanosti je bio prisutan i veliki broj fanova popularnog fudbalera, koji su ovu priliku iskoristili i za fotografiju s Podolskim

Njemački fudbaler poljskog porijekla Lukas Podolski nastavlja osvajati njemačko tržište lancem doner kebab restorana “Mangal Kebab”, a cilj je izaći i na svjetsko tržište, javlja Anadolu Agency (AA).

Podolski je prije nekoliko godina u partnerstvu s turskim biznismenom Metinom Dagom u Kelnu otvorio prvi kebab restoran, a danas širom Njemačke radi ukupno 16 restorana. Cilj dvojice uspješnih biznismena je izlazak i na svjetsko tržište.

U Bergheimu, rodnom gradu Podolskog, dvadesetak kilometara zapadno od Kelna, sinoć je otvoren 11. restoran na području tog grada. Osim Podolskg i Daga, svečanosti su prisustvovali načelnik Bergheima Volker Miesseler, brojne zvanice, kao i mnogobrojni građani.

Prije ceremonije otvorenja Podolski je kazao novinarima kako Dag nije samo njegov poslovni partner već i prijatelj, te kako je to zapravo jedan od faktora njihovog uspjeha.

“Odrastao sam u Bergheimu, gdje već postoji sportski park koji nosi ime Lucas Podolski. Ovdje sam napravio prve korake u karijeri. Zbog toga sam jako vezan za Bergheim. Ovdje žive moji prijatelji, porodica, roditelji. Jako sam sretan što sam ovdje otvorio poslovnicu. Mjesto je veliko i jako lijepo, nadam se da će i ljudi biti zadovoljni”, kazao je Podolski, koji je potom goste poslužio donerom.

Na svečanosti je bio prisutan i veliki broj fanova popularnog fudbalera, koji su ovu priliku iskoristili i za fotografiju s Podolskim.

Metin Dag je također za AA kazao kako je zadovoljan što su uspjeli turski doner učiniti popularnim kod Nijemaca, te kako će nastojati da “Mangal Doner” dođe do ljubitelja donera širom svijeta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.