Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

povrede lako zacijele

Lysoderm krema pomaže kod svih oštećenja kože

Lysoderm_

Lysoderm® krema se primjenjuje 2 do 3 puta na dan, direktno na ranu koja je prethodno očišćena.

Koža je naš najveći organ i zbog toga nije ni čudo da je tako često izložena nastanku različitih povreda. Povrede ne možemo spriječiti, ali sada imamo načina da učinimo da povrede lako zacijele.

Znamo da kada se porežemo ili povrijedimo, opečemo ili ukoliko zadobijemo ubod ili ujed, instinktivno pljuvačkom oblažemo povrijeđeni dio. Lizanje rane instinktivna je reakcija čovjeka i životinja. Ljudi i životinje ližu ranu zbog toga što se u pljuvački nalazi lizozim. Lizozim je prirodni antibiotik, ali i puno više od toga. Lizozim je prirodna zaštita kože i sluznica. Lizozim ublažava upalu koja nastaje na mjestu ozljede, ubrzava zarastanje rane i što je najvažnije, štiti ranu od infekcija. Lizozim je glavni aktivni sastojak Lysoderm® kreme. Lysoderm® krema se primjenjuje:

  • kod površinskih rana poput ogrebotina, posjekotina, razderotina, oguljotina, također kod manjih opekotina, ubodnih i
  • ugriznih rana
  • kod infekcija virusom herpesa na usnama i koži
  • za ublažavanje simptoma prouzrokovanih opekotinama od sunca
  • kod dekubitusa
  • kod potkoljeničnih čireva osoba koje imaju šećernu bolest ili uznapredovali stadij popuštanja vena

Lysoderm® krema se primjenjuje 2 do 3 puta na dan, direktno na ranu koja je prethodno očišćena.

Zahvaljujući lizozimu u svom sastavu, Lysoderm® krema je jedinstven proizvod na tržištu koji ubrzava zarastanje rana i čuva ih od infekcija. To je jedina krema na tržištu koja sadrži lizozim. Ova krema jedinstvenog sastava namijenjena je za primjenu kod odraslih, naročito kod osoba koje su aktivne u kući, bašti i prirodi, osoba koje su sportski aktivne, kod osoba svjetlije puti čija je koža osjetljiva pri izlaganju toploti, muškarcima koji se redovno i svakodnevno briju, kao i kod djece, naročito kod one djece koja pri igri napolju zadobiju manje povrede na koži. Sve ovo razlog je da svaka kućna apoteka u svom sastavu ima i Lysoderm® kremu.