Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAD

Mačka Jinx bit će gradonačelnica američkog grada Hella

New Project (64)

Inače, vlasnica ove neobične mačke, Mia iz Kalifornije, spasila ju je prije tri godine

Gradić u američkoj saveznoj državi Michigan, jedinstvenog imena Hell (Pakao), na jedan će dan dobiti neobičnu gradonačelnicu, crnu mačku Jinx koja je specifična po tome što ima ogromne oči.

U Hellu, naime, bilo ko za otprilike 100 dolara može postati gradonačelnik na jedan dan. U cijenu su uključeni rogovi, majica, šalica, značka i gradonačelnička kartica, kao i vlasništvo nad imovinom u “paklu”, a “gradonačelnik” na kraju svog dnevnog mandata biva opozvan. No dosad je ova mogućnost bila rezervirana isključivo za ljude, a Jinx je prva životinja kojoj će biti ukazana ova čast. To je prikladno, s obzirom na to da njeno ime na engleskom označava nešto ili nekoga ko “donosi lošu sreću”.

Inače, vlasnica ove neobične mačke, Mia iz Kalifornije, spasila ju je prije tri godine, dok je Jinx još bila mače. Kaže da je vrlo brzo primijetila da je drugačija od ostalih mačaka.

“Imala je velike oči koje su samo rasle, a primijetila sam i da ima velika stopala. Veterinar kaže da je potpuno zdrava i da su to samo urođene mane. Nije spretna poput ostalih mačaka i malo je smotana. Tek je prije godinu dana naučila kako se dočekati na noge”, rekla je Mia za portal iz Michigana MLive.