žena velikog srca

Majka četvoro djece na samrti odlučila spasiti 12 života

81360507_648131162663180_3025440620533424095_n (1)

Svoje četvrto dijete donijela je na svijet krajem prošle godine i samo pet dana nakon vratila se u bolnicu uslijed intracerebralnog hematoma

Kathleen Thorson, iz američke savezne države Oregon, bila je majka četvero mališana. Svoje četvrto dijete donijela je na svijet krajem prošle godine i samo pet dana nakon vratila se u bolnicu uslijed intracerebralnog hematoma.

Usprkos nizu operacija, stanje joj se pogoršalo. Na kraju, nažalost, ljekari više nisu mogli učiniti ništa da joj pomognu. U skladu s njenim željama da daruje svoje organe, ljekari će spasiti dvanaest pacijenata koji čekaju na transplantaciju. Neki od njih čekaju na presađivanje srca i pluća.

“Kao što znate, Kathleenina smrt je bila nezamislivo težak udarac svima koji su joj bili bliski, a pogotovo njenom divnom suprugu Jesseju. Bila je žena koja se radovala blagodatima života. Saznali smo da će, u skladu s njenim vlastitim željama, njeni organi biti donirani. Medicinska sestra priznala je Jesseju da je njegova supruga jedna u milion donora organa ovakvog značaja “, saopćio je Richard Stubbs, tvorac porodične stranice Thorsonovih.

Njihova će stranica nastaviti prikupljati donacije kojima će se pokriti troškovi ljekarske njege novorođenčeta. Thorsonovima je već priloženo skoro 120.000 dolara.

Na ovu potresnu priču nije ostala imuna ni američka glumica Kristen Bell, koja je na svom Instagram profilu podijelila sliku porodice Thorson nakon Kathleenog porođaja, otkrivši da im poklanja godišnju zalihu pelena i vlažnih maramica za bebe.

Kathleen Thorson je za sobom ostavila voljenog muža Jesseja i djecu Dannyja, Grace, Jamesa i Teddyja.