Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužna prila sa sretnim krajem

Majka je tražila kćer 33 godine, pogledajte njihov prvi susret

spajanje (1)

Kad sam navršila mjesec dana, nastali su bračni problemi. Otac je našu majku izbacio iz kuće. Iz bijesa i ogorčenosti zbog nje, odveo me u agenciju za posvajanje i predao me na posvajanje

Žena porijeklom iz Južne Koreje usvojena kao novorođenče podijelila je video emotivnog trenutka kada je prvi put nakon 33 godine upoznala svoju biološku majku i sestru.

Shelee Henderson (33), iz Chickashe, Oklahoma, odgajali su njeni posvojitelji, Nancy i Jimmy u SAD-u i rekli su joj da ju je rođena majka dobrovoljno dala na posvojenje kako bi imala bolji život.

Biološki otac ju je zapravo dao na posvajanje kad je imala 10 mjeseci, protiv majčine volje, a trebalo je više od tri desetljeća da je lociraju.

“Moja majka me se zapravo nije dobrovoljno odrekla kako bih imala bolji život, kao što su mi oduvijek govorili. Ona i moj rođeni otac su bili u braku. Imali su moju sestru kad sam se rodila, ona je tada imala tri godine”, kazala je Shelee.

“Kad sam navršila mjesec dana, nastali su bračni problemi. Otac je našu majku izbacio iz kuće. Iz bijesa i ogorčenosti zbog nje, odveo me u agenciju za posvajanje i predao me na posvajanje”, kazala je dodavši da je otac tada zadržao njenu sestru.

“Mjesec dana kasnije, moja se majka vratila kući kako bi pokušala spasiti brak. Tada je otkrila šta je učinio. Nije mogla vjerovati.”

Kada je njena majka otišla u agenciju za posvajanje kako bi je pokušala vratiti, rekli su joj da će je to koštati.

“Otišla je do agencije za posvajanje i pitala ih jesam li još uvijek tamo. Rekli su joj da, ali ako bi htjela da me vrati, ‘to bi je koštalo.'Moja majka nije imala novca, pa je otišla. Međutim, vratila se tri mjeseca kasnije s novcem u ruci. Platila je novac i vratila me’, objasnila je.

“Vratili smo se kući s ocem i sestrom kao porodica, mjesec dana prije nego što se sve ponovilo.”

Shelee je rekla da je otac drugi put izbacio majku i odveo je u agenciju za posvajanje, a majka ju je ponovno pokušala vratiti.

“Vratila se u agenciju kako bi ponovila postupak, ali kad se vratila s novcem nekoliko mjeseci kasnije, bilo je prekasno. Već sam bila posvojena, a imena onih koji su me usvojili nisu željeli otkriti jer je takav postupak”.

Njena majka i sestra živjele su s njenim ocem narednih 27 godina. Majka je tugovala za oduzetim bebom. Nju i sestru otac je fizički i psihički zlostavljao.

“Kad je naša majka napokon skupila hrabrost da napusti oca prije sedam godina, moja sestra zadnji put ga je molila da joj pomogne da me pronađe. Napokon joj je rekao gdje će započeti potragu.”

Njena majka i biološki otac: Brak je na kraju zaista pukao

Njena majka i biološki otac: Brak je na kraju zaista pukao

Sheleeina sestra kontaktirala je kompaniju Holt International u Južnoj Koreji, a agencija za posvajanje je kontaktirala Dillon International, agenciju koju su koristili njeni posvojitelji.

“Oni su zapravo istraživali, locirali i kontaktirali sa mnom. Pronašli su me na Facebooku”, objasnila je.

“Nazvali su jedne nedjelje ujutro, rekavši da imaju neke informacije o meni i mojoj rođenoj porodici i tako je započelo naše putovanje ponovnog ujedinjenja.”

Sheleeina rođena majka i sestra došli su je posjetiti 2019. godine, a videozapis na kojem se vidi kako je prvi put vide kao odraslu osobu pregledan je više od 3,4 miliona puta.

Shelee Henderson (desno) s rođenom majkom i sestrom

Shelee Henderson (desno) s rođenom majkom i sestrom

“Susrela sam se s biološkom majkom i sestrom prvi put nakon 33 godine. #reunited #adopted #meetmyfam #southkorea #birthfamily”, napisala Shelee ispod emotivnog videozapisa.

Na snimkama se vidi i trenutak u kojem njena rođena majka plače dok ju Sheleeina usvojiteljica Nancy grli i ljubi u obraz.

Sheleeina usvojiteljica Nancy grli i ljubi njenu biološku majku

Sheleeina usvojiteljica Nancy grli i ljubi njenu biološku majku

Nakon svega, uslijedio je videozapis kako se majka i sestra oproštaju od nje u zračnoj luci, prije nego što su se vratile u Južnu Koreju.

Pogledajte snimku prvog susreta, a potom i tužnog rastanka…