Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka Luke Dončića: Plakala sam kao dijete kada je otišao (FOTO)

luka

– Luka voli stare automobile pa sam mu za rođendan kupila Fiću. Želio je da bude crvene boje s bež sjedalima. I takav je dobio. Došao je na trening Reala s njim, a igrači su ga gledali u čudu. Svi su se htjeli provozati, rekla je samo za 24sata Mirjam Poterbin, majka najveće zvijezde Eurobasketa Luke Dončića (18).

Neki će ga usporediti s Draženom Petrovićem. Pretjerano ili ne, procijenite, ali s 18 godina Luka Dončić ponajbolji je košarkaš Evrope, a Sloveniju je odveo do finala Eurobasketa. Da, dječak od samo 18 godina, za kojeg je Španija već pripremila državljanstvo. Odbio ih je u startu.

– Nije tu bilo dvojbe, za Luku je Slovenija bila jedina opcija. Znam da su se Španci zanimali, no nije bilo pritisaka – kaže Lukina majka.

With my champion @lukadoncic ?????Goingbackhome# gracias por todos @quiquevich ? nos vemos pronto?

Objavu dijeli Miriam Poterbin? (@mirjampoterbin)

Košarku je počeo igrati kao dijete, kako kažu, i prije no što je prohodao.

– Dolazio je gledati moje utakmice, još kao mali. S dvije i pol, tri godine jedva je čekao poluvrijeme da uzme loptu i puca po košu. To su mu bili prvi koraci. Idoli su mu bili Michael Jordan i Dražen Petrović – kaže Saša Dončić, Lukin otac.

Dok je imao 10 godina, cijela Evropa pričala je o slovenskom čudu od djeteta, a sa 13 je stigao poziv Real Madrida.

– Rekao mi je: ‘Mama, molim te, pusti me, to je moj san. Želim ići u Real’ – priča majka, koja je bila na svojevrsnoj raskrsnici; ljubav prema djetetu ili djetetova ljubav.

We are ready???❤️????

Objavu dijeli Miriam Poterbin? (@mirjampoterbin)

– Srce mi je pucalo, plakala sam po cijele dane, nisam znala što napraviti. Iskreno, ne mogu ni zamisliti da neko ode s tako malo godina od roditelja. To mi je bila najteža odluka u životu, nikad se nisam našla u takvoj situaciji, ni prije ni kasnije. U Madridu je živio u njihovoj školi, ali bilo mu je jako teško jer nije znao jezik, a u Španiji jako malo ljudi govori engleski. Dolazila sam svaki vikend kako bih mu pomogla, a on je već za tri mjeseca naučio španjolski – kaže mama.

Čelnici Reala odmah su shvatili da se Luka nema više što dokazivati u mlađim kategorijama te je sa 16 godina, dva mjeseca i dva dana postao najmlađi košarkaš prve ekipe Real Madrida koji je ikad zaigrao u jednoj prvenstvenoj utakmici.

– Tad sam već bila s njim u Madridu. Doselila sam se prije dvije godine i to mu jako puno znači. Kuham mu, perem, pospremam. Radim sve kako bi se on posvetio košarci. Bilo mu je teško jer je svaki dan do 17:30 imao školu, a poslije toga je morao na trening. No sad je završio srednju školu pa imamo više vremena za druženje.

#Repost @princess_madrid8 with @repostapp. ・・・ Karim Benzema With Mom's Luka Doncic ????

Objavu dijeli Miriam Poterbin? (@mirjampoterbin)

Majka je, naravno, polufinale protiv Španije gledala u Istanbulu.

– Prije utakmice sam rekla Luki da imam osjećaj da će pobijediti. Cijela Slovenija je bila sigurna u uspjeh. Dobro, nismo baš očekivali da ćemo pobijediti 20 razlike… A sad idemo do kraja – kaže ponosna mama Mirjam.

?❤️?

Objavu dijeli Miriam Poterbin? (@mirjampoterbin)