Majka odgovorila svima koji njenog sina nazivaju ružnim

ollie000

– Mislim da je on apsolutno savršen onakav kakav jeste, riječi su majke dvogodišnjeg dječaka koji je rođen sa rijetkim poremećajem.

Naime, Ollie Trezise je rođen sa defektom čija je posljednica da mu dio mozga kroz rupu u lobanji raste u nosu.

Njegova majka Amy Poole govorila je o stanju njenog sinčića, te kazala kako ne želi da se i druga djeca suočavaju s komentarima kao njen sin.

 

ollie1111

Amy ističe kako njenog sina nepoznati ljudi nazivaju ružnim i govore mu kako se nikad nije trebao ni roditi.

Inače, kad je bila u 20. sedmici trudnoće ljekari su Amy kazali da njena beba ima neko meko tkivo koje joj raste na licu, ali da nisu znali tačno kako će se razvijati.

Nakon što ga je rodila u februaru 2014. godine u bolnici u Cardiffu bila je šokirana neočekivanom izraslinom na Olliejevom licu.

– Kad su mi ga dali u porodilištu bila sam toliko iznenađena da nisam mogla govoriti. Bio je tako malen, ali je na nosu imao izraslinu veličine loptice za golf . U početku nisam bila sigurna kako ću se s tim nositi, ali sam znala da ću ga voljeti bez obzira kako izgledao, rekla je Amy.

ollie32333

Tokom sljedećih nekoliko mjeseci, izraslina je bila sve veća, a u novembru 2014. je imao operaciju koja je trajala dva sata kako bi mogao disati.

Ollie se sada u potpunosti oporavio i uživa u igri sa svojom četvrtogodišnjom sestrom.

Amy ističe da se nada da ga neće zlostavljati u školi jer je “on tako lijep dečko i bit će nemoguće da ga ne vole”.

Ollie će morati biti podvrgnut operacijama u budućnosti, ali ljekari čekaju da malo odraste i da vide kako će se njegova lobanja razvijati prije obavljanja intenzivnijih operacija.