Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milla Clark

Majka petero djece sa 340 kilograma pala na 69 i opet naučila hodati

978ecc276f09eb08b438

Milla je bila potpuno nepokretna i tri godine nije mogla ni izaći iz kreveta

Milla Clark (51) iz Fayettevillea u SAD majka je petero djece i najuspješniji pacijent ikad u TLC-ovoj emisiji “My 600lb Life”, gdje ljudi s viškom kilograma pred kamerama mršave uz liječničku pomoć i nadzor.

Milla je bila potpuno nepokretna i tri godine nije mogla ni izaći iz kreveta, najviše zbog limfedema na njezinoj nozi teškog gotovo 20 kilograma – bolne otekline zbog koje je bila u agoniji svaki put kad je pokušala ustati.

Kad je prvi put zatražila pomoć liječnika iz emisije, dr. Younana Nowzaradana, Milla je težila 340 kg. Sada ima svega 69 kg. Zbog kilaže sama nije hodala više od 13 godina, a na TLC televiziji je 2017. rekla da joj je život bio ‘bijedan’ zbog viška kilograma.

– Svaki je dan mog života jadan – rekla je Milla na početku, kad je ispričala i da je zarobljena u četiri zida više od dvije godine u koje niti jednom nije stala na noge.

– Sve što mogu je jesti i spavati – požalila se.

Budući da se nije mogla ni podići s kreveta, morala se uvelike oslanjati na svoju djecu, od kojih je četvero usvojeno, da se brinu o njoj, a svako su jutro majku morali i kupati kako joj se ne bi razvila neka infekcija; kći Hannah bi joj oprala intimne dijelove, dok je sin Jacob pomagao s limfedemom koji je bio tako težak da ga njezina kći nije mogla podići i očistiti u isto vrijeme.

Troje tinejdžera Jakov (19), Hannah (18) i Caleb (18), tri godine su se budili svako jutro prije zore da majku operu jer nije mogla sama.

Kako Milla izgleda danas

– To je tako ponižavajuće – rekla je Milla 2017. za TLC, žaleći se: ‘Djeca njihove dobi ne bi trebala brinuti o roditelju’.

Milla se cijeli života borila s težinom, a kad je imala samo tri godine, druga su je djeca počela zvati debelom. Objasnila je da je njezin odnos prema hrani bio kompliciran, jer je majka ‘samo hranom njoj i sestri znala pokazati ljubav’, prenosi Daily Mail.