Majka prodala kćerku za 800 dolara: Silovali su me tri dana

kambodza334

Sephak je bilo samo 13 godina kad ju je majka prodala u seksualno roblje za svega 800 dolara.

Djevojčicu su prvo odveli u bolnicu gdje su joj izvadili krv i izdali certifikat da je djevica.

Zatim su je odveli u hotelsku sobu gdje je silovana tri dana.

U malom ribarskom selu Svay Pak u blizini glavnog kambodžanskog grada Phnom Penha sudbina djevojčica je jeziva.

Sephak, kao i gotovo sve djevojčice iz njenog kraja porodica je prodala zbog dugova. Sephak su vratili kući nakon tri dana silovanja, a majka ju je nastavila tjerati da se bavi prostitucijom. Danas žali zbog svojih postupaka, piše CNN.

Djevojčicu je spasila neprofitna organizacija Agape International Missions (AIM) koja se bori protiv ropstva i trgovine ljudima. Sephak danas radi u AIM-ovoj tvornici zajedno s drugim ženama koje su spašene.

– Danas osjećam puno više stabilnosti nego prije. Imam pristojan posao – kaže Sephak.

AIM je samo u posljednje tri godine spasio 130 djevojčica u 50 različitih racija u Kambodži.

– Ovo je još siromašna zemlja i ljudi gledaju kako će doći do novca. Nažalost, uz nedostatak obrazovanja i poslova, seksualna industrije je jedan od načina zarade – kaže Eric Meldrum, AIM-ov šef istrage. Dodaje da je ponekad obitelji ne žele prodati djevojčice, ali nemaju drugog izbora.

– Teško je razumjeti zašto ove majke to čine. Nemaju novca, pa tjeraju kćeri da rade. Čak i sad vidim puno majki koje ne razumiju osjećaje svojih kćeri. Ne razumiju da one imaju srce, da pate – rekao je.

Ipak stvari se u Kambodži mijenjaju na bolje. Meldrum ističe kako je saradnja s policijom odlična, a i kambodžanska vlada se sve više trudi pa u posljednje vrijeme ima sve više presuda protiv trgovaca ljudima.