velika britanija

Majka umrla pokraj kćerke, obje su bile u bolnici zbog koronavirusa (FOTO)

“Moja mama ih je zamolila da joj skinu masku, a oni su rekli: ‘Jednom kad skinemo, to će biti to, nećete imati još dugo'”, rekla je Anabel, a njezina majka je odgovorila kako se ne boji umrijeti i da je spremna

Anabel Sharma gledala je svoju majku kako pokraj nje u bolnici umire od koronavirusa.

Maria Rico (76) iz Leicestershirea u Velikoj Britaniji, uklonila je masku s kisikom kako bi posljednji put razgovarala sa svoje dvije kćeri znajući da će to ubrzati njezinu smrt, javlja BBC.

Anabel Sharma, kćer koja je ležala pokraj nje, kaže kako joj je taj trenutak slomio srce, ali da joj je drago što njezina majka nije umrla sama.

Kaže kako je umrla otprilike pola sata nakon skidanja maske.

“Moja mama ih je zamolila da joj skinu masku, a oni su rekli: ‘Jednom kad skinemo, to će biti to, nećete imati još dugo'”, rekla je Anabel, a njezina majka je odgovorila kako se ne boji umrijeti i da je spremna.

“Rekla mi je da se moram snažno boriti jer imam djecu kod kuće”, dodala je.

Druga kćer, Susana, također je smjela biti prisutna, a nosila je zaštitnu opremu.

“Držali smo ju za ruku do posljednjeg daha. Utjehu mi donosi činjenica što smo mogle biti s njom, a znam da je i mami to donijelo utjehu”, rekla je Susana.

Kako je Anabel ostala u bolnici nakon majčine smrti, sahranu je morala pratiti preko live streama. U bolnici su završile isti dan.

“Molim ljude da slijede sve mjere opreza i razmišljaju o drugima”, zaključila je Anabel, prenosi Index.