Život i zdravlje

Australija

Majka zatekla sina pred školom, plakao je zbog vršnjačkog nasilja i htio se ubiti (VIDEO)

21/02/2020

"Upravo sam pokupila sina iz škole i prisustvovala sam epizodi njegovog maltretiranja"

Jaraka Bejls, mama iz Brizbejna u Australiji, podijelila je na Fejsbuk snimak svog sina Kvejdena (9) o kome danas priča cijeli svijet.

Kvejden (9) je, kako objašnjava Jaraka, rođen sa dijagnozom ahondroplazije, zbog čega ga vršnjaci konstantno maltretiraju.

– Upravo sam pokupila sina iz škole i prisustvovala sam epizodi njegovog maltretiranja. Zvala sam direktora, ali želim da pokažem svima – roditeljima, profesorima, pa i djeci, kakve posljedice ostavlja vršnjačko nasilje i kako prolaze njegove žrtve – kaže Jaraka uz potresan video koji je okačila na svoj Fejsbuk, gdje dječak izjavljuje da “želi da umre”.

– Kad sam stigla u školu, zatekla sam gomilu djevojčica koje su ga mazile i tapšale po glavi, kao štene – kaže Jaraka, dodajući da je njen sin od vrtića izložen konstantnom vršnjačkom nasilju i da je zbog toga pokušao samoubistvo više puta.

– Prvi put je pokušao samoubistvo sa šest godina, kada mu je djed umro, a poslije toga pokušao je još par puta. On je konstantno izložen nasilju, vrijeđanjima i izuzetno je sklon suicidu zbog toga. I ne krivim djecu zbog toga, krivim njihove roditelje koji ih nisu naučili boljem ponašanju.

Snimak je vrlo brzo obišao svijet i postao viralan, a ljudi širom svijeta izražavaju žaljenje zbog toga što dječak svakodnevno prolazi.

– Osjećala bih se kao potpuni promašaj od majke da znam da moje dijete čini da se ijedno dijete osjeća tako kako se osjeća on – komentariše jedna žena, a na hiljade sličnih komentara niže se ispod slike.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.