Majke došle po djecu u vrtić pa ostale u šoku: Ovo se nikada ne smije ponoviti

alyssa – dijete
FOTO: Facebook

Dvije majke optužile su vrtić iz Washingtona da su počupali obrve njihovoj djeci, bez dopuštenja roditelja.

Alyssa Salgado (19) došla je po svoju dvogodišnju kćerku u vrtić zabrinula jer je primijetila crvenilo između obrva na čelu. Mislila da se radi o ogrebotini, ali nakon detaljnijeg pregleda shvatila je da su njenom djetetu uklonili dlačice koje su rasle između obrva.

Majka je na Facebooku podijelila fotografije ‘prije’ i ‘poslije’ neželjenog beauty tretmana kako bi pokazala razliku.

“Te žene su odlučile mojoj kćerki počupati obrve. Tako nešto nikada se ne bi smjelo dogoditi, a one nemaju nikakvo pravo uopće taknuti moju kćerku. Rodila sam svoju djevojčicu i volim svaku sitnicu u vezi nje, a te takozvane žene uzele su si za pravo da popravljaju njen izgled”, napisala je Alyssa.

Uz to je objasnila kako je nakon pritužbi zaposlenicama i direktorici vrtića dobila samo ismijavanje.

U kratkom vremenu ta objava podijeljena je više od 20 hiljada puta, s mnogobrojnim komentarima podrške drugih roditelja. Ubrzo se javila još jedna majka čije dijete ide u isti vrtić, riječ je o Boys and Girls Club of Benton and Franklin Counties, da su njenom jednogodišnjem sinu također počupali obrve, piše The Independent.

Glenda Maria Cruz također je objavila fotografije svog sinčića uz opasku da se osjeća kao loš roditelj jer nije uspjela zaštititi dijete.

“Danas mi se život promijenio, nikad nisam mislila da bi se ovako nešto moglo dogoditi mom sinu. Znam da će mnogi reći kako to nije velika stvar, ali iskreno za mene jeste. Njihova je koža vrlo osjetljiva i niti jedna osoba to nema pravi napraviti bilo kojem djetetu”, napisala je.

Kada se u vrtiću požalila voditeljici odogovrila joj je kako je razgovarala s osobljem te da su svi rekli kako niko nije to napravio.

“S osmjehom na licu pitala me šta zapravo želim i kazala mi da me niko ne sili dovoditi sina u njihov vrtić. Ali ja im plaćam da bi ga čuvali, a ne da mu čupaju obrve. Ne znam kao bi druge mame reagirale, ali meni je ovo upozorenje, sada su napraviti to, a ko zna šta će biti iduće. Moj sin ne priča i ja ne mogu znati šta se njemu tamo događa”, napisala je zabrinuta majka.

Zbog njihovih optužbi pokrenute su dvije istrage jedna u Columbia Basin Koledžu, u sklopu kojeg se vrtić nalazi, a drugu je pokrenuo Odsjek za rano obrazovanje države Washington. Vrtić nije odgovarao na upite medija, a istraga bi mogla potrajati do 30 dana.