Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Male ženske zamke u koje upada svaki muškarac

djevojka

U želji da odaberu gospodina Pravog i provjere jesmo li dobar “materijal” za vezu, djevojke nas svakodnevno testiraju, a da toga uglavnom nismo ni svesni.

Trik pitanja

“Dragi, da li bi me ostavio ako bih se ugojila 20 kilograma? Pogledaj onu djevojku, prelijepa je, zar ne? Šta bi uradio ako bi momci za susjednim stolom u kafiću počeli da mi dobacuju?”

Većina pripadnika jačeg pola ne podnosi ovakva pitanja, ali to ne sprečava žene da ih postavljaju. Žene nas svakodnevno testiraju, ponekad svjesno, nekad nesvjesno.

Na taj način, odvajaju žito od kukolja, odnosno biraju gospodina pravog u moru pogrešnih. Ako je muškarcima za utjehu, testiranje znači da je djevojka s kojom izlazite mnogo zainteresovana za vas.

Međutim, djevojke nas ne testiraju samo postavljanjem konkretnih pitanja.
Nekada flertuju s konobarom, očekujući partnerovu ljubomornu reakciju, drugi put namjerno ćute satima ne bi li vidjele da li će se on pitati šta joj je, a to onda tumače kao iskrenu zainteresovanost za njena osjećanja. U dugogodišnjoj vezi ili braku, kao grom iz vedra neba, upitat će: Da li bi se ponovo oženio kad bih umrla?

Test samopuzdanja muškarca

Na testu je štošta, najprije samouvjerenost muškarca i spremnost da odbrani svoj stav, jer pripadnik jačeg pola bez integriteta ne spada u kategoriju naročito poželjnih. Sljedeća je njegova snaga, a svaka žena želi muškarca zaštitnika, pored kog će se osjećati sigurno.

Posvećenost je takođe na ispitu, pa ako vas djevojka pita šta biste radije radili: gledali film sa njom ili izašli sa drugarima na pivo, razmislite dobro prije nego što odgovorite.

Test osjećanja

I na kraju – tu su osećanja svakog muškarca, što je posebno izraženo na početku veze kad sve karte još nisu otvorene. Tada žena želi da istraži da li ste s njom samo zbog izgleda i oblina ili vam prija i njen karakter.

Svi testovi vode zapravo ka istom pitanju: da li je on dovoljno vrijedan da mu predam svoje srce? Iza raznih, često suludih testova, zapravo stoji strah, nesigurnost i želja nežnijeg pola da zaštiti sebe i potomstvo od potencijalne greške.

Jer, onaj koji pokaže da je slab, nestalan i neodgovoran, nije “dobar materijal” za glavu porodice.

Mi uglavnom ne primjećujemo da smo na testu, pa lako nam se dešava da padnemo na ispitu.

Ali, ako vam partnerka postavi pitanja iz uvodnog tijela ovog teksta, znajte da su ovo pravi odgovori: Ne, uvijek ćeš mi biti lijepa. Nisam primijetio (podvarijanta: Ne kao ti). Suprotstavio bih im se. Četvrto pitanje je najškakljivije. Ako vam je djevojka crnka malih grudi, ne govorite da bi vaš izbor bila Pamela Anderson. Pita će se šta uopšte radite sa njom.
Najsigurnije je da kažete ime neke glumice, koja je simpatična, ali ne naročito lijepa.