Mama koju svi žele izbjeći

mame – kolica – park

Je li vam se ikada dogodilo da odlazite s djetetom u park i nadate se da nećete sresti onu mamu od jučer? Ovdje vam donosimo najčešće tipove mama koje bi svako želio izbjeći.

Savršena mama

Mama čije dijete ima najskuplje igračke, jede samo organske grickalice i u svakom trenu izgleda savršeno uvijek će se osjećati prozvanom dijeliti savjete ljudima oko sebe. To što vas prvi puta vidi neće biti prepreka da vam ne održi lekciju što radite pogrešno u odgoju svog djeteta. Ovaj tip majke svi pokušavaju uspješno izbjeći.

Mama koja osuđuje

Ovaj tip mame uvijek će uspješno pronaći način da vas zbog nečega osudi. Ispitivanje o dojenju, navikama spavanja ili razvojnim prekretnicama vašeg djeteta najčešće su činjenice koje zanimaju ove mame. Rado će usporediti vaše dijete sa svojim i napomenuti kako njeno dijete brže napreduje. Ova mama uvijek je raspoložena za rasprave.

Depresivna mama

Mama koja u svakoj pozitivnoj priči vidi samo negativne činjenice nije najbolje društvo. Imate dovoljno briga i bez mame koja misli da je svaki slučajni prolaznik zapravo otmičar djece ili kako se djetetu u pješčaniku može nešto strašno dogoditi.

Mama kojoj je teško

Pritom ne mislimo na mamu kojoj zbog nekog lošeg događaja treba malo podrške, već mami koja stalno kuka. Nezadovoljna je brakom, djetetom, zdravljem, vremenom i uglavnom cijelim svijetom. Klonite se ovakvih ljudi jer koliko god energije uložili nećete ih učiniti optimističnima.