Medicinski fenomen: Djevojka s dvije vagine progovorila o seksualnom životu

maddie

Amerikanki Maddie Schueller (21) je prije dvije godine dijagnosticirana anomalija maternice koja pogađa jednu od 3000 žena. Ova djevojka, naime osim dvije vagine, ima i dva cerviksa i dvije maternice.

– S 12 godina sam dobila prvu menstruaciju. Stavljala sam tampone, ali bih i dalje krvarila. Nakon nekoliko godina stalno sam, zbog cista na jajnicima, završavala po bolnicama. Na ultrazvuku su me tada pitali: ‘Znate li da imate dvije maternice?’ Naravno da nisam znala – govori Madddie.

Ova anomalija maternice često dolazi bez simptoma te je i zato trebalo toliko vremena da Maddie dobije dijagnozu.

– Bila sam šokirana, ali s druge strane mi je bilo interesantno što nikad nisam čula za ovo stanje, kao da sam posebna. Najveća briga mi je bila hoću li moći imati djecu. Osim dvije vagine imam i sindrom policističnih jajnika, što može dovesti do pobačaja i neplodnosti – rekla je.

Srećom, liječnici su joj objasnili da može zatrudnjeti i to u obje maternice, no da je vjerojatnije da će u jednoj dobiti blizance.

Maddie se dotaknula i seksualnog života. Kad je saznala za ovo stanje bila je u ozbiljnoj vezi, a ona i dečko odlučili su pričekati do braka.

– Moj muž, tadašnji dečko, mislio je da je to prilično zanimljivo. Ni on nikad nije čuo za ovo stanje. Puno je istraživao o tome jer mu je bilo bitno da sam zdrava. Bio mi je velika podrška i drago mi je što smo čekali jer nije bilo lako. Seks je bio jako bolan.

Lijeva vagina je puno manja, pa smo uvijek pokušavali s desnom. Boljelo me je i osjećala sam peckanje zbog trljanja o pregradu između vagina – govori iskreno. Dodaje da ju je upravo bolan seks i potaknuo da ode na operaciju.

– Liječnici su maknuli pregradu i sada imam jednu vaginu, super vaginu – smije se. Oporavak je, kaže, bilo bolan i trajao je nekoliko sedmica.

– Bilo mi je teško sjediti i osjećala sam mučninu. Sada mi je puno bolje, seks je postao opušteniji, nema stresa i ne žalim sekunde što sam ovo učinila – zaključila je Maddie.