Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

otkrili lovci

Medvjed kod Neuma usmrtio konja, plijen mu preoteli vukovi

medvjed – neum

Zanimljivo je kako su lovci nakon prvog napada medvjeda postavili kamere na ovoj lokaciji, koje su im otkrile nevjerovatan prizor

Lovci su u Neumu pronašli ostatke mrtvog konja, a prema ozljedama zaključili su da ga je usmrtio medvjed, piše Neum.online.

“S obzirom na ozljede koje su vidljive na konju sigurni smo da se radi o napadu medvjeda, a u blizini su vidljivi i tragovi borbe”, kazali su lokalni lovci, prenosi index.hr.

Inače, ovo nije prvi napad medvjeda na ovom lokalitetu. Prije pola godine se dogodio još jedan napad na konja koji je također završio smrtnim ishodom. Vlasnik oba konja je Ilija Bilić iz Gornjeg Hrasna. Upravo zbog toga lokalni lovci smatraju da se radi o istom medvjedu koji je u oba navrata usmrtio konje. Mještani okolnih naselja su u strahu, s obzirom na dolazak medvjeda u blizinu sela u kratkom vremenskom periodu.

Zanimljivo je kako su lovci nakon prvog napada medvjeda postavili kamere na ovoj lokaciji, koje su im otkrile nevjerovatan prizor.

FOTO: neum.online

Večer nakon što je ubio konja, medvjed je ponovno došao te se počeo hraniti ostacima, međutim ubrzo nakon njega na gozbu stiže čopor vukova te dolazi do borbe u kojoj su vukovi natjerali medvjeda da pobjegne, a oni su se nastavili hraniti plijenom.