Miodrag ipak nije morao na silu preko granice da bi oženio Sanelu

miodrag sanela

Osječanin Miodrag Novaković postao je poznat u jeku izbjegličke krize, jer je Vlada Republike Hrvatske privremeno zatvorila granice prema Srbiji upravo uoči njegovog vjenčanja.

“Ja imam svatove 3.10. i po mladu idem u Novi Sas, otvorili vi taj Erdut ili ne, vjerujte mi ja ću proći. Milom ili silom. Hvala!”, napisao je tada mladić na Facebook wallu hrvatske Vlade i pokupio na hiljade lajkova. Zbog njihovog vjenčanja pokrenuta je čak i grupa podrške, koja broji više od 600 članova.

Srećom, Miodrag ipak nije morao činiti prekršaje da bi došao po svoju mladu na drugu stranu Dunava, a jučer je svojoj odabranici Saneli Ljepić “po zakonu” stigao pred kuću u Čeneju.

“Da nisu otvorili granice do danas, snašao bih se nekako, ali bih došao po moju Sanelu, okolo, bilo kuda, preko Mađarske ili Bosne. Previše sam uzbuđen. Olakšali su nam put otvaranjem granice”, kazao je mladoženja za Kurir.

“Za ljubav ne postoje granice, a naša ljubav ih je pobijedila” izjavila je pak mlada.

miodrag novakovic sanela ljepic

miodrag novakovic sanela ljepic1

miodrag novakovic sanela ljepic2

miodrag novakovic sanela ljepic3

Ljubavna priča Miodraga i Sanele počela je prijateljstvom još u osnovnoj školi, a nakon što se Sanela preselila u Čenej trebalo im je nekoliko godina da se ponovo nađu.

“Čekao sam je i tražio dugo, a onda sam je 2009. našao na Facebooku i od tada se ne razdvajamo. Znao sam odmah da je ona ta, da s njom želim da provedem ostatak života”, rekao je sretni mladoženja, dok je Sanelin brat Aleksandar priznao da je bio spreman na svašta, samo kako bi usrećio zaljubljeni par.

“Da nisu otvorili granicu, ne bi mi bio problem da sam preplivam Dunav, noseći na leđima sve svatove, samo da oni budu sretni. Ovo je veoma dugo planirano, ne bismo dozvolili da zbog zatvorenih granica to odgodimo. Ne strepim da li ćemo prijeći granicu sada, poslali smo spisak svih svatova i nastavljamo veselje dalje”, povjerio se jučer Aleksandar Kuriru, dok je Miodragova majka rekla da bi bili stigli i avionom da je trebalo.

“Djeca se stvarno vole i bio bi grijeh da neko njih razdvaja”, zaključila je Mirjana Novaković.