Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog bolesti nije došao

Miroslav Ćiro Blažević proglašen počasnim građaninom Travnika

ciro travnik (1)

Obišao sam planetu uzduž i poprijeko i svugdje sam isticao moje porijeklo i moj Travnik

Travničko Općinsko vijeće na današnjoj sjednici jednoglasno je proglasilo nogometnog trenera Miroslava Ćiru Blaževića počasnim građaninom Travnika.

Kako je kazao načelnik općine Kenan Dautović, potpora vijećnika nije bila upitna.

– Ja sam i podnio inicijativu i nisam sumnjao u podršku vijećnika. Ime Travnika nosio je tijekom čitave impresivne sportske i trenerske karijere. Sjećam se da je generacija oca išla na utakmice i gledala tu ekipu koja je predstavljala Travnik u to doba i tad je nogomet bio sport koji je masovno okupljao Travničane. Našem Ćiri želimo, prije svega, dobro zdravlje i nadamo se da će ga zdravlje poslužiti da nam dođe na utakmicu humanitarnog karaktera između zvijezda Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine početkom svibnja. Prihod od te utakmice ide za nabavku opreme za dva kabineta informacijskih tehnologija – rekao je Dautović.

Sam Blažević, koji zbog bolesti nije mogao nazočiti današnjoj sjednici, Općinskom vijeću i svim Travničanima obratio se video porukom.

– Ponosan sam zbog proglašenja počasnim građaninom. Pitam se jesam li ja to zaslužio? Reći ću vam – jesam! Obišao sam planetu uzduž i poprijeko i svugdje sam isticao moje porijeklo i moj Travnik. Hvala jer ste mi dali jednu potvrdu moje privrženosti mom rodnom gradu. Učinili ste me sretnim i ponosnim – rekao je Blažević u svojoj poruci.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Vlatka Lukić kazala je kako je Ćiro zasluženo dobio priznanje.

– Ćiro nam se obratio video porukom kojom je pozdravio sve svoje Travničane. Puno je razloga zašto je proglašen počasnim građaninom. Uvijek je propagirao naš Travnik i govorio najbolje o njemu i zadužio nas je da ga prepoznamo. Vijeće će formirati povjerenstvo koje će razmatrati predmete i ideja je da na sjednici 21. ožujka, kada mi obilježavamo dan općine, dodijelimo priznanja zaslužnim Travničanima – rekla je Lukić.