SAD

Mislio da je kupio vilu za 9.100 dolara, pa se šokirao kad je vidio šta je dobio

kuca4

Sada su dužnosnici upozorili sudionike na aukciji da budu oprezni pri podnošenju ponuda za nekretnine

Muškarac iz Floride bio je presretan kad je pomislio da je uspio kupiti vilu na online aukciji za samo 9100 dolara no ispostavilo se kako je kupio komad travnjaka između dva doma – i vlasti kažu kako ne mogu napraviti ništa da dobije povrat novca.

Kerville Holness mislio je kako je kupio vilu u Tamaracu vrijednu 177.000 dolara na internetskoj aukciji nekretnina i ostao je u šoku kad je otkrio da postaje vlasnik komada zemlje vrijednog oko 50 dolara.

Komad zemlje počinje na pločniku gdje se nalaze dva poštanska sandučića i proteže se do garaže susjednih vila i zatim iza nje produžuje u dvorište. Vlasti kažu kako prema zakonu ne mogu napraviti ništa da pomognu Holnessu koji je prvi put sudjelovao u aukciji, prenosi Daily Mail.

“To je prevara. Nije pisalo da je to samo linija koja prolazi kroz vile, iako imaju alate da pokažu to”, rekao je Holness za Sun Sentinel. “Da sam dovoljno osvetoljubiv, mogao bih kroz garažu i dom doći do svog prostora, no kakve bi koristi imao od toga”, dodao je.

On kaže kako su fotografije procjenitelja nekretnina bile povezane s aukcijskim sajtom koji je pokazivao vilu kao predmet za koji se treba nadmetati. No na stranici procjenitelja piše kako zgrada nema vrijednost te da komad zemlja zauzima samo 9 kvadrata i širok je samo 30 centimetara.

Sada su dužnosnici upozorili sudionike na aukciji da budu oprezni pri podnošenju ponuda za nekretnine. Okrug je na stranicu stavio upozorenje u kojem ulagačima preporučuju da istraže prije nadmetanja te da takozvane Tax Deed (pravni dokument kojim se vlasništvo nad imovinom dodjeljuje državnom tijelu kada vlasnik imovine ne plaća porez na nju) prodaje nisu za neinformirane.

“Mogao bi na sud i pronaći neku grešku u proceduri prodaje”, rekao je advokat koja se bavi nekretninama Gary Singer. “Općenito govoreći, kupio je ono što je trebao kupiti.”

Nije poznato zašto komad zemlje nije pripojen jednom od imanja koje spaja već je ostao u posjedu tvrtke GHO Tamarac II. Kompanija se raspala i na imanje nije plaćan porez, što je dovelo do aukcije u martu.

Tina DeFeo kupila je jednu od dvije vile u aprilu nakon aukcije i bila je šokirana kad je saznala za Holnessovu kupnju. “Nema smisla. Ne znam kako kupite komad trave poput toga”, rekla je.

Holness nije jedini koji je nasjeo. Za istu parcelu nadmetalo se još troje ljudi.