Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Misteriozna smrt mlade blogerice

Elisa Lam blogerica

Kanadska blogerica Elisa Lam na putovanje u Ameriku zaputila se sama. Odsjela je u Cecil hotelu u Los Angelesu.

Nestala je u januaru 2013. godine kada je imala 21 godinu. Ljudi s kojima je komunicirala tih dana žalili su se na njeno čudno ponašanje, piše BuzzFeed.

Njeno tijelo pronađeno je tek dva mjeseca kasnije kada su se gosti počeli žaliti na čudnu boju i miris vode u hotelu. Tijelo Elise pronađeno je na vrhu hotela, u rezervoaru za vodu koji je bio pokriven poklopcem, a koji nisu uspjela pomaknuti ni četiri muškarca.

Bila je potpuno gola, a njena odjeća plutala je pored nje.

Misterij njene smrti veći je kada se uzme u obzir da su u potragu za njenim tijelom mjesecima ranije bili uključeni i psi koji su prošli kroz to područje, a priča postaje još jezivija kad se zna da su svi ulazi koji vode do krova bili zatvoreni te da su ih mogli otvoriti samo zaposlenici.

Elisa Lam 1

Međutim, pojedini tvrde da se do vrha hotela moglo doći požarnim stepenicama. I tri godine kasnije o okolnostima njene smrti raspravlja se u bespućima interneta, a cijelu priču dodatno potpiruje i video koji je objavljen ubrzo nakon Elisinog nestanka, a prikazuje zadnje trenutke njenog života.

Na snimci ova mlada djevojka djeluje kao da se skriva od nekog, lift ne radi, a njeno ponašanje je poprilično neobično. Elisa ulazi i izlazi iz lifta, a čini se i kao da raspravlja s nekim iako nikoga nema.

Zbog spomenutog posumnjalo se da je Elisa bila pod utjecajem droga, no nalazi su pokazali da u njenom tijelu nije bilo ničega.

O njenoj smrti kruže razne teorije – neki misle da je počinila samoubistvo, drugi smatraju da je ubijena, a treći su uvjereni da ju je ubio duh ozloglašenog serijskog ubice Richarda Ramireza.

On je u spomenutom hotelu odjseo 1984. i 1985. godine kada je ubio 13 osoba. Bez obzira na sve teorije, njena smrt još nije razriješena.