Život i zdravlje

Mlada majka ovom fotografijom želi spasiti hiljade života

19/07/2015

Mlada majka Melanie Williams na Facebooku je objavila fotografiju na kojoj je u prvom planu njen palac. Iako izgleda kao da se udarila, tamna mrlja na njenom prstu krije mnogo tužniju priču.

“Vidite li ovo na mom palcu? Znate li što je to? To je rak kože. Pojavio se i narastao u samo nekoliko sedmica. Mislila sam da je gljivična infekcija ili bradavica. Nažalost nije bila”, započela je svoju priču.

Potom je otkrila da je zapravo imala sreće.

“Rak se nije proširio i odrezat će ga sljedeće sedmice, zajedno s pola mog palca. Možda ne bih imala toliko sreće da nisam otišla ljekaru i odlučila provjeriti što je to”, napisala je.

 melanie1
Potom je svima poručila da ovom fotografijom ne iznuđuje suosjećanje i lijepe riječi, već želi da svi postanu svjesniji opasnosti.

“Molim vas, idite i provjerite sve izrasline i promjene na koži, recite ljudima oko sebe da odu na pregled. Nemojte ništa prepuštati slučaju i smišljati izlike. Ja ću se brzo oporaviti, ali da nisam provjerila, izgubila bih mnogo više od prsta”, poručila im je.

Dodala je da ne želi komentare o njenoj hrabrosti ili one u kojima je sažalijevaju.

“Umjesto toga podijelite ovo ili recite nekom da mora otići na pregled ili sami podignite slušalicu i nazovite ljekara.

Kasnije je objavila da su ljekari zaključili da će joj morati odstraniti veći dio njenog palca no što su mislili.

“Moram proći još neke testove sljedeće sedmice pa ćemo više znati tada”, napisala je.

Njena fotografija podijeljena je više od 103.000 puta ima više od 20.000 lajkova. Za Daily Mail je rekla da je oduševljena uspjehom njene objave.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.