Mali

Halimi ljekari rekli da nosi sedmorke, ona rodila devet beba

178891316_5510549102351555_4273907609139136327_n

Novorođenčad – pet djevojčica i četvorica dječaka i njihova majka su dobro, rekla je ministrica zdravstva Malija, Fanta Siby

Mlada žena iz Malija u utorak je rodila devet beba, dvije više nego što su liječnici za vrijeme trudnoće otkrili ultrazvučnim pregledom, čime je postala jedna od rijetkih u svijetu koje su rodile zdrave devetorke, piše The Guardian.

Trudnoća Halime Cisse (25) iznenadila je i čelne ljude ove zapadnoafričke države koji su joj odlučili pomoći.

Čim su liječnici u martu rekli da će Halima trebati posebnu specijalističku skrb, vlasti su joj omogućile prevoz i ljekarsku njegu u Maroku, gdje je u utorak rodila carskim rezom.

Dvije je sedmice provela u bolnici Point G u glavnom gradu Malija Bamaku, a potom je prevezena u Maroko, gdje joj je, nakon posredovanja predsjednika vlade Malija, Baha N'Dawa pružena kvalitetnija skrb, prenosi Hina.

“Novorođenčad – pet djevojčica i četvorica dječaka i njihova majka su dobro”, rekla je ministrica zdravstva Malija, Fanta Siby.

Seorang wanita selamat melahirkan bayi kembar sembilan di Maghribi.

Halima Cisse, 25 tahun, berasal dari Mali,…

Posted by ASYIKfm on Utorak, 4. May 2021.

Očekivalo se da će Halima roditi sedam beba, nakon što su tako pokazali ultrazvučni pregledi ljekara u Maliju i u Maroku, no dvije ‘dodatne’ bebe, dječačić i djevojčica, sve su iznenadili.

Devetorci se rađaju iznimno rijetko, a višestruku trudnoću često prate razne zdravstvene komplikacije i nerijetko se dogodi da ne prežive sve bebe.