Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladenka prvi ples podijelila s čovjekom koji joj je spasio život

greta-perske222

Greta Perske je prošetala do oltara 10. oktobra, nakon četiri godine zabavljanja sa Tonyjem Hokansonom.

Ceremonija je bila jako dirljiva, ali ono što je sve goste ostavilo u suzama jeste njen prvi ples. Umjesto za mladoženjom, ili sa svojim ocem, mlada je odlučila da prvi ples podijeli sa čovjekom koji joj je spasio život.

greta perske1

Greta je imala 16 godina kad joj je dijagnostikovana leukemija. Stavili su je na listu čekanja sa transplantaciju koštane srži, ali njeno stanje se brzo pogoršavalo, i godinu dana kasnije joj je već bilo jako loše.

Međutim, onda se pojavio Danny Daniels, koji je odlučio da donira svoju koštanu srž. Greta i Danny se nikad prije toga nisu vidjeli, nisu se poznavali i nije imao razloga da prođe kroz jako bolnu proceduru vađenja koštane srži. Ali, on i njegova supruga su nedugo prije toga izgubili nekoga veoma dragog, i riješili su da doniraju kako bi pomogli drugima.

greta perske3

Greta kaže da ne zna kako će ikada moći da mu se zahvali, ali je odlučila da prvi ples na svadbi odigra baš sa njim, iako je običaj da to bude s mužem ili ocem.

Danny je priznao da mu je bilo jako teško da ne zaplače. Inače, mladin tata je kasnije rekao da mu uoopšte nije smetalo što nije prvo sa njim plesala, dodavši da prije nekoliko godina nije znao ni da li će Greta uspjeti da poživi dovoljno dugo da stane pred matičara, prenosi 24sata.rs.