Život i zdravlje

Mnoge žene ne znaju za ovu povredu tokom seksa

22/02/2018

Tokom seksualnog odnosa se mogu dogoditi razne povrede, a osim onih opasnih i trajnih, često se kod žena može javiti i modrica na cerviksu.

Ljekari objašnjavaju da do povrede cerviksa – vrata materice uglavnom dolazi zbog nedovoljne uzbuđenosti žene, a dame često nisu ni svjesne.

Kako navode, prilikom seksualnog uzbuđenja, vrat materice postaje veći i podiže se oko centimetar prema materici. U slučaju da žena nije dovoljno uzbuđena, on ostaje nisko tokom seksa, zbog čega penis može da ošteti vrat materice.

Osim toga, ova povreda se može javiti pred sam kraj menstrualnog ciklusa žene, a razlog je logičan: tada je cerviks tvrđi i bliži je vagini. Doktori tvrde da povreda nastala na ovaj način može biti veoma neprijatna, prenosi B92.

Najčešći simptomi koji se javljaju su grčevi, krvarenje, a nerijetko i bol tokom polnog odnosa i u donjem dijelu stomaka. U slučaju da nijedan od ovih simptoma nije izražen, ne treba da paničite jer će povreda vremenom sama proći. Suprotno, ako imate ovu povredu uzmite tabletu za bolove i izbjegavajte seksualne odnose naredna 24 sata

Kako biste spriječili nastanak ove vrste modrica, doktori savjetuju da predigru produžite na 20 do 30 minuta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.