Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mnogi su se šokirali kada su vidjeli šta doktor radi ovo bebi

doktor beba

Grčevi su vjerovatno najgora stvar koja može pogoditi bebu i njene roditelje jer kada beba bez prestanka plače satima, na očigled se muči, ništa joj ne pomaže i nema toga šta očajni roditelji uopšte mogu napraviti.

U takvoj su situaciji bili i australski roditelji četverodnevne bebice, malene curice koju, otkako se rodila, muče strašni grčići i ima refluks. Bebica je svaku noć plakala, tražila papicu i opet plakala, konstatno, od devet navečer do pet ujutro te su se njeni roditelji, u potrazi za rješenjem ovog problema obratili dr. Ianu Rossbourghu, kiropraktičaru iz Melbournea.

Nakon što su snimili metodu kojom je pomogao njihovoj kćerkici i video postavili na YouTube, mnogi su ostali, blago rečeno, zgroženi.

Naime, na snimci se jasno vidi kako dr. Ian Rossbourgh polako isteže bebicu pokušavaju istegnuti njenu kičmu, te kako prstima počinje pritiskati područja na leđima gdje je opazio mogući zastoj – malene nakupine tekućine. A, tada kreće klasičnom kiropraktičarskom metodom i stisne bebicu da se i na snimci doslovno čuje pucketanje.

Beba je zaplakala i smirila se, a sedam dana kasnije, na novom pregledu, i majka i liječnik ustanovili su kako je curica od tada opuštenija, više se ne muči nakon hranjenja, puno manje plače, više spava i sretnija je. Kao i njeni roditelji.

Kiropraktika je grana medicine koja kao i druge alternativne grane izaziva dvojaka mišljenja. Tako se i vezano uz ovu metodu koja je nakon objave na YouTubeu izazvala naravno dvojaka mišljenja, javio još jedan australski liječnik – dr. Frank Jones, predsjednik Royal Australian College of General Practitioners, a koji je za australski Daily Mail Australia izjavio da je ova metoda zaista okrutna i da zapravo ne postoji dokaz njene stvarno učinkovitosti, jer iako i snimka pokazuje da se bebica nakon namještanja smirili, liječnik se pita – je li to zaista rizik kojeg bi roditelji trebali/htjeli priuštiti svom djetetu samo da bi ono prestalo plakati.

Inače, u ovom šestminutnom videu liječnik objašnjava svaki korak koji je učinio ovoj malenoj te se jasno vidi da onih malenih nakupina tekućine na gornjem dijelu leđa više nema, da je koža na bebinim leđima ravnomjerne boje te je malena uopće zaista smirenija.