Život i zdravlje

Motociklist svjedočio nesreći, pa uhvatio krivca (VIDEO)

21/06/2015

Neimenovani motociklist, poznat na YouTubeu pod imenom Big Whoop, postao je pravi heroj dana nakon što je svjedočio namjernoj nesreći u Njemačkoj te uhvatio počinitelja.

Naime, Whoop se vozio sa suputnicom na motoru kada je ugledao kako crni monovolumen nasred ceste namjerno udara skuteraša. Odmah se zaustavio na mjestu nesreće nakon čega je njegova suputnica ostala pomoći unesrećenom, a on je ‘okrenuo gas’ i pošao za krivcem.

Uhvatio ga je par ulica dalje gdje se nesvjesni vozač zaustavio na parkiralištu.

– Vidio sam kako si udario skuteraša – rekao je krivcu koji mu je odgovorio kako ga je skuteraš isprovocirao. Whoop mu je kazao kako se ne može tako ponašati te je pozvao policiju.

Svoju je priču objavio i na stranici Reddit, koja je poznata pod sloganom ‘Naslovnica interneta’, gdje su mu se javili brojni ljudi s pitanjima oko nesreće. Odgovore je stavio u opis filmića na YouTubeu.

Hrabri motociklist je kazao kako nije namjeravao udariti nesvjesnog vozača jer se ‘ne želi spuštati na njegov nivo’ te će vlastima prepustiti da obave svoj posao.

– Moja putnica i ja smo policiji poslali naša svjedočenja oko nesreće te očekujemo da nas pozovu na suđenje – objasnio je Whoop dodavši kako je vozač ostao bez vozačke dozvole, a suočen je s puno ozbiljnijom kaznom.

Pogledajte kako se Whoop obračunao s divljakom na cesti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.