Život i zdravlje

Život na vagi

Možete li zamisliti lijepu Hrvaticu sa 150 kila? Evo kako je donedavno izgledala

17/04/2019

Tvrdi kako je ponosna na sve što je postigla iako još uvijek nije u potpunosti zadovoljna svojim izgledom

Kandidatkinja posljednje sezone RTL-ovog showa “Život na vagi” Nina Martina Korbar (26) možda nije pobijedila u tom realityju, ali je izgubila, kako kaže, preko 70 kilograma.

U svojoj najdebljoj fazi života imala je 150 kila, a sada preko društvene mreže daje savjete drugima kako da dođu do željenog izgleda.

– Dnevno unosim oko 1700-1800 kalorija. Nekad imam pet, a nekad dva obroka dnevno, ovisi kako stignem, ali trudim se imati više. Na dijeti sam bila milion puta dok nisam shvatila da dijete uopće ne funkcionišu osim ako trebaš brzinski za neki događaj smršati dvije, tri kile. Promjena načina života je ključna – kaže Nina Martina.

Dodaje kako sada trenira četiri do šest puta sedmično, a sve ovisi o vrsti treninga.

– Iskreno, svaki trening je težak kad daješ sve od sebe. Oni treninzi gdje u glavi nekad probijam svoje barijere ili izbacujem negativu iz sebe, ti su treninzi psihički najteži, ali rasteš u njima i osjećaš se predobro nakon njih. Boks mi je top, kružni treninzi su mi isto odlični, jedino ne volim kad je trening dosadan i zato mi trener uvijek slaže dinamične i izazovne treninge. Traju oko 45 minuta do sat vremena, ovisi o intenzitetu – kaže Zagrepčanka.

Tvrdi kako je ponosna na sve što je postigla iako još uvijek nije u potpunosti zadovoljna svojim izgledom.

– Visoka sam 170 centimetara i voljela bih imati između 60 do 67 kila. Još uvijek ne znam s kojom kilažom ću si najbolje izgledati – kaže i dodaje kako sebi svakih 10 dana dopusti da “zgriješi”, odnosno ima “cheat meal”.

Za večeru jede povrće uz kombinaciju proteina i zdravih masnoća, a izbjegava voće.

– Jako volim jaja, mozzarellu i cherry rajčice. Obožavam lasagne s tikvicama umjesto tijesta, punjene tikvice, bolognese umak sa zelenom salatom, meso na sve načine, leću… ma svašta volim. Pijte puno vode da voda iz tijela čim više izlazi van – kaže Nina Martina.

Dodaje kako joj je ogromna želja za slatkim jer ga se odrekla u korizmi, ali na to gleda kao na jačanje snage volje.

– Jednostavno se posložite u glavi. Glava je sve! Trudite se iznova i kad posustaneš, nikad se nemoj predati. Vjerujte u sebe. Ne opterećujte se brojkama na vagi. Ja sam lično znala u sedam dana izgubiti šest centimetara, a vaga mi je pokazivala samo kilu manje – otkrila je Nina Martina.

Komentari

Autor: 24sata.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.