Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muškarac osuđen za ubistvo dvije prostitutke mogao bi biti serijski ubica?

john

John Bittrolh iz New Yorka koji je osuđen za ubistvo dvije prostitutke devedesetih godina, mogao bi biti odgovoran za još deset neriješenih ubistava duž autoceste na Long Islandu, rekao je okružni tužilac Robert Biancavilla.

Biancavilla je na izricanju presude Bittrolhu (51) rekao kako postoji velika mogućnost da je Bittrolh serijski ubica za kojim se traga već nekoliko godina.

Advokat Johna Bittrolha rekao je da njegov klijent nema veze s neriješenim slučajevima, rekavši kako su implikacije tužitelja “smiješne” i da samo želi privući pažnju na ovaj slučaj, piše Daily Mail.

Bittrolh je osuđen na 50 godina zatvora zbog ubistva Rite Tangredi (31) i Collen McMamee (20).

Policija na Long Islandu i dalje istražuje neriješena ubistva deset žrtava, koja bi mogla biti djelo serijskog ubice.

Tijela su pronađena unutar nekoliko kilometara, a nekoliko žrtava su bile prostitutke.

Cesta uz koju je pronađeno ostalih deset žrtava

Tijela Tangtiet i McMamee pronađena su početkom 1995. godine. Obje žene su zadavljene, a prije toga su pretrpjele ozbiljne povrede glave.

Svjedočenjem tokom suđenja otrkiveno je da su obje bile ovisnice o drogama i da su se bavile prostitucijom.

Ubistva su ostala neriješena dva desetljeća, sve do 2014. godine, kada su detektivi pronašli ostatke DNKA na jednom od tijela.

Tangredi i McMamee

Trag koji ih je odveo do Bittrolfa bio je uzorak DNK koji je pripadao njegovom bratu, ali zbog djelimičnog podudaranja uzorka, brat je oslobođen sumnje. Policija je istragom, iz smeća Johna Bittrolfa, dobila uzorak koji se podudarao sa uzorkom sa ubijenih žena, nakon čega je uhapšen.

Njegov advokat je tokom suđenja rekao da Bittrolff nije imao seksualni odnos sa ženama i da tužiteljsto nema dovoljno dokaza da dokaže da je on ubica.

Biancavilla je rekao da je ovo prva prva presuda u slučaju ubistva u državi New York koja uključuje DNK “djelomičnog podudaranja”.