Život i zdravlje

Muške tajne koje svaka žena mora da zna

20/07/2015

Veze često znaju biti pune nespretnih situacija, uglavnom zbog toga što muškarci i žene ne znaju pročitati signale koje međusobno šalju jedno drugom. Kako bi svima olakšao ovu situaciju, Robert Manni, autor knjige ‘The guys’ guy's guide to love’ ženama je otkrio male muške tajne koje će im pomoći da shvate kako funkcionira um muškarca.

1. Nesigurni su. Većina muškaraca priznaje da se u njima krije zrnce nesigurnosti kada prilaze ženi koja im se sviđa, čak i kada djeluju potpuno sigurno u sebe.

2. Povremeno žele zamijeniti ulogu lovca i plijena. Muškarci se vole igrati lovca, ali također žele biti ‘plijen’ zbog toga što često ne znaju pravilno pročitati naše signale. Stoga će vam biti zahvalni ako im jasno date do znanja da vam se sviđaju.

3. Ne pamte detalje. Dok mi u svoju memoriju spremamo sve sitnice koje smo saznali o njima, oni svoju ‘filtriraju’ i ne pamte mnoge stvari koje podijelimo s njima. Međutim, to uvijek nadoknađuju. Kada im ispričate neki svoj problem, oni će vam odmah pokušati pomoći da ga riješite (i onda zaboraviti na njega).

4. Vole kada cijenite njihov smisao za humor. Naravno, vole i kada im to pokažete stoga se bez problema grleno nasmijte njihovim šalama (ako su vam uistinu smiješne).

5. Put do njihovog srca uistinu ide preko želuca. Obožavaju jesti, ne skrivaju to i zato ovu informaciju dobro iskoristite. Ako ne volite kuhati, izađite s njim na mjesta gdje ima hrane, sigurno će to cijeniti.

6. Žele djevojku koju mogu odvesti mami. Čak i ako to ne napravi odmah ili želi čekati s upoznavanjem, muškarac uz sebe uvijek želi djevojku koju može predstaviti porodici i prijateljima.

7. Dobar muškarac ne želi da se mijenjate zbog njega. Budite najbolja verzija sebe, osjećajte se ugodno i on će biti sretan uz vas. Ne dopuštajte nesigurnim muškarcima da vas mijenjaju zbog vlastitih kompleksa. Ako vas ne voli onakvu kakva jeste, onda zaslužujete boljeg frajera.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.