Život i zdravlje

Sarajevo

Na drugom Orea Art Marketu za bolesnu djecu prikupljeno 4.370 KM

11/11/2019

Drago nam je što smo svima koji su tog dana bili s nama omogućili da na jednom mjestu vide ponudu 40 bosanskohercegovačkih i regionalnih malih poduzetnika, porazgovaraju s njima, podijele iskustva

Na 2. Orea Art Marketu, održanom protekle subote u Sarajevu, prikupljeno je 4.370 KM za djecu koja tokom liječenja borave u Roditeljskoj kući.

Drugi Orea Art Market je prevazišao sva očekivanja organizatora jer je, uprkos kišnom danu, zainteresovanost posjetilaca, odraslih i djece, bila ogromna tokom cijelog trajanja marketa, od 11 pa sve do 18 sati.

“Bio je to zaista najbolji način da proslavimo prvi rođendan naše online platforme koja nastoji olakšati i unaprijediti rast kreativne industrije u BiH i regionu.

Drago nam je što smo svima koji su tog dana bili s nama omogućili da na jednom mjestu vide ponudu 40 bosanskohercegovačkih i regionalnih malih poduzetnika, porazgovaraju s njima, podijele iskustva, kao i da kupe poklone za sebe i svoje najdraže po sniženim cijenama i tako pokažu tim vrijednim ljudima koliko su njihovi proizvodi cijenjeni i prošire riječ o njima što dalje.

Neke od kupaca smo nagradili poklonima naših izlagača i sponzora, a djeca su posebno uživala u Kids Corneru na različitim radionicama za koje su mjesta popunjavana i po nekoliko sati prije početka, saopćeno je.

Svaki od posjetilaca koji je u subotu ušao u prostor Brew Imperial Societyja učinio je dobro djelo jer je sav prihod od ulaznica koje su koštale 2 KM (i naplaćivale se samo odraslima), kao i 5% od svake prodaje uplaćen za Roditeljsku kuću i djecu oboljelu od raka koja tamo
borave sa svojim roditeljima dok se liječe na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu.

Raduje nas što su naši gosti iz Srbije i Hrvatske imali tako divna iskustva i nadamo se da će naredno izdanje Art Marketa nastaviti ovom putanjom jer, kao što smo bezbroj puta ponovili, zajedno smo jači i zajedno možemo lakše osvojiti nova tržišta, a domaćim kupcima pokazati
da je domaće najbolje, kaže se u saopćenju.

Komentari

Autor: PROMO

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.