Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Na drugom Orea Art Marketu za bolesnu djecu prikupljeno 4.370 KM

orea art market

Drago nam je što smo svima koji su tog dana bili s nama omogućili da na jednom mjestu vide ponudu 40 bosanskohercegovačkih i regionalnih malih poduzetnika, porazgovaraju s njima, podijele iskustva

Na 2. Orea Art Marketu, održanom protekle subote u Sarajevu, prikupljeno je 4.370 KM za djecu koja tokom liječenja borave u Roditeljskoj kući.

Drugi Orea Art Market je prevazišao sva očekivanja organizatora jer je, uprkos kišnom danu, zainteresovanost posjetilaca, odraslih i djece, bila ogromna tokom cijelog trajanja marketa, od 11 pa sve do 18 sati.

“Bio je to zaista najbolji način da proslavimo prvi rođendan naše online platforme koja nastoji olakšati i unaprijediti rast kreativne industrije u BiH i regionu.

Drago nam je što smo svima koji su tog dana bili s nama omogućili da na jednom mjestu vide ponudu 40 bosanskohercegovačkih i regionalnih malih poduzetnika, porazgovaraju s njima, podijele iskustva, kao i da kupe poklone za sebe i svoje najdraže po sniženim cijenama i tako pokažu tim vrijednim ljudima koliko su njihovi proizvodi cijenjeni i prošire riječ o njima što dalje.

Neke od kupaca smo nagradili poklonima naših izlagača i sponzora, a djeca su posebno uživala u Kids Corneru na različitim radionicama za koje su mjesta popunjavana i po nekoliko sati prije početka, saopćeno je.

Svaki od posjetilaca koji je u subotu ušao u prostor Brew Imperial Societyja učinio je dobro djelo jer je sav prihod od ulaznica koje su koštale 2 KM (i naplaćivale se samo odraslima), kao i 5% od svake prodaje uplaćen za Roditeljsku kuću i djecu oboljelu od raka koja tamo
borave sa svojim roditeljima dok se liječe na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu.

Raduje nas što su naši gosti iz Srbije i Hrvatske imali tako divna iskustva i nadamo se da će naredno izdanje Art Marketa nastaviti ovom putanjom jer, kao što smo bezbroj puta ponovili, zajedno smo jači i zajedno možemo lakše osvojiti nova tržišta, a domaćim kupcima pokazati
da je domaće najbolje, kaže se u saopćenju.